Vi finns i alla världsdelar

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Replik om SVT:s utlandsbevakning

Beskrivningen av SVT:s utrikesbevakning i Aftonbladet den 4 september ger inte en rättvis bild. Vi har en bred utrikesrapportering i nyhetsprogrammen och hävdar oss utmärkt väl jämfört med andra mediebolag. SVT satsar nu dessutom stort på fördjupande utrikesmagasin, både programmet Korrespondenterna och Världens konflikter kommer att sändas kontinuerligt på en fast tid från nästa år.

Vi har fler fasta korrespondenter än de flesta stora medieföretag i Sverige och samarbetar dessutom med frilansare ute i världen. Våra hemmabaserade utrikesreportrar och kommentatorer gör reportage- och nyhetsresor med bred geografisk spridning, sammantaget besöker SVT:s utsända mer än 70 länder varje år.

Jag hävdar att SVT har den kvalificerade utrikesbevakning som Aftonbladet efterlyser och som licensbetalarna har all rätt i världen att kräva.

Ingrid Thörnqvist

utrikeschef SVT Nyheter

SVAR DIREKT: Repliken ändrar fortfarande inte det faktum att Sveriges television saknar fast utrikeskorrespondent i Afrika, Sydamerika och Indien. Och att företaget valt att under hösten lägga kraft och pengar på att sprida bilden av afrikaner som vilda, exotiska främlingar i satsningen Den stora resan.

Karin Magnusson,

debattchef

Publisert: