Debatt

Centern har blivit ett parti för innerstadsbor

Slutreplik från SD om landsbygdspolitik

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

C anklagar oss för att svartmåla landsbygden när vi talar om ett verkligt och närvarande problem. Det synliggör vilket innerstadsparti det före detta bondeförbundet blivit. Slutreplik från Mattias Karlsson och Tobias Andersson, SD.
C anklagar oss för att svartmåla landsbygden när vi talar om ett verkligt och närvarande problem. Det synliggör vilket innerstadsparti det före detta bondeförbundet blivit. Slutreplik från Mattias Karlsson och Tobias Andersson, SD.

DEBATT

SLUTREPLIK. Centerpartiet anklagar oss för att svartmåla landsbygden när vi talar om ett verkligt och närvarande problem.

Detta synliggör vilket innerstadsparti det före detta bondeförbundet blivit.

Stureplanscentern får gärna, liksom de gjorde när det senaste förslaget om Tullverkets brottsbekämpning röstades igenom, ställa sig bakom Sverigedemokraternas förslag. Men att sedan låtsas vara en framsynt kraft i debatten blir bara sorgligt.

Sverigedemokraterna har konsekvent utgjort en motpol till Centerpartiets naiva syn på invandring, lag och ordning. En naivitet som möjliggjort för utländska medborgare att nästan obehindrat stjäla och härja på landsbygden.

Det är dock sant att landsbygden präglas av fler problem än de internationella stöldligorna, och den av Centerpartiet understödda socialdemokratiska regeringen har mycket att stå till svars för.

Bränslepriser, urbanisering, nedlagda offentliga funktioner såsom skolor, sjukvård med mera. Väljarna kan dock känna sig trygga med att Sverigedemokraterna inte kommer att svika dem på samma sätt som Centerpartiet gjort.

I år är det val i Sverige, folk på landsbygden och människor i hela landet står inför ett vägval. Antingen lägger man sin röst på de partier vars agerande har skapat de problem vi möter varje dag.

Eller så väljer vi en ny väg, ett parti som ser de verkliga problemen och som inte räds för att lägga fram resoluta lösningar.

Sverigedemokraterna ser fram emot att förtjäna landets förtroende. Både genom att fortsätta presentera skarpa förslag inom flera områden som väsentligt skulle förbättra livet för många svenskar och genom att mötas ute i verkligheten.

Centerpartiet är välkomna att följa efter, om de vill.


Mattias Karlsson, landsbygdspolitisk talesperson (SD)
Tobias Andersson, rättspolitisk talesperson (SD)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Valet 2022

LÄS VIDARE

DEBATT Stöldligorna ska inte få ta sig in i Sverige

ÄMNEN I ARTIKELN

Valet 2022

Mattias Karlsson (politiker)

Tobias Andersson

Centerpartiet

Sverigedemokraterna

Landsbygdspolitik