ÅSIKT

Sluta vara tråkiga och hjälp till i stället

Replik från S i Botkyrka om segregation

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
Ebba Östlin och Gabriel Melki (S) svarar på kritiken från Moderaterna.
DEBATT

REPLIK. Nu bygger vi nya Botkyrka, bygger bort segregationen, inte pratar bort den. Med fokus på bygget av nya Botkyrka, så kommer vi skapa helt nya förutsättningar.

Moderaterna fokuserar på att förvränga vår politik i stället för att verka för ett bättre Botkyrka.

Bostadssegregationen är en av Botkyrkas största utmaningar. Vi har som mål att på fyra år bygga 4 000 nya bostäder, nya hem. Vi ska se till att det finns villor, hyresrätter, bostadsrätter med mera i alla stadsdelar, på så sätt kan fler hitta sin drömbostad och vi skapar socialt hållbara stadsdelar. Vi ska också stärka alla de krafter som bygger vår kommun, som föreningar, företag och medborgare.

Fler företag, Södra porten och utvecklade centrum ger fler jobb. Det ger fler människor möjligheten till ett självständigt liv och att vara med och bygga upp vårt samhälle. Lyckas vi med detta så kommer tryggheten att öka. Förtroendet för samhället att stärkas och individens egenmakt att växa.

Vi ser dock att det finns diskriminering som vi måste motverka. Vi är medvetna om, och blundar inte för, att människor i Botkyrka har olika livsvillkor och att det styr deras livschanser.

Det interkulturella arbetet i Botkyrka är en viktig pusselbit för att uppnå ett jämlikt Botkyrka, ett arbete som Moderaterna röstade för, men som i media verkar vara emot.

Vi kommer fortsätta jobba för utvecklingen av nya Botkyrka. Vi hoppas på att Moderaterna, i stället för tråkiga debattinlägg, gör det samma.


Ebba Östlin, kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka (S)
Gabriel Melki, vice kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka (S)


Häng med i debatten – följ Aftonbladet Debatt på Facebook.

ARTIKELN HANDLAR OM