ÅSIKT

Statens egen bordell

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Roger Fjellström, docent i praktisk filosofi och lingvistik: ”Vad ska de unga tro, vad ska de tänka?”

Foto: Porr på köpet Den som har köpt Boxers filmkort har på köpet fått en porrkanal som visar grov porr efter tolvslaget. Är detta tänkt som en statligt sanktionerad bordell undrar dagens debattör Roger Fjellström eftersom Boxer ägs av staten, och som distribueras av statliga Teracom.

När nu staten släcker ner det analoga nätet i hela landet ska tydligen mörkret ljusna genom att det anala tändas upp. The professianals, kan det vara något? Eller Teen dreams #8? Kanske rakt på The russian lesson, antagligen med hon den där Lilja? Eller måhända lite Zapping, enligt reklamen med en dödskalle som guidar genom en värld av sex och lust ”i denna högklassiga erotikfilm av prisbelönade regissören Narcis Bosch. Med datorgenererade effekter och tre av världens toppaktriser: Laura Angel, Sophie Evans och Bettina Campbell”.

Ja, det är ständigt nattöppet efter tolv på den digitala bordellen, genom Canal+ Hits som ligger i statliga Boxers utbud, distribuerat av statliga Teracom. Den som gillar film och ogillar reklam köper kanske Boxers filmkort och finner sig då på köpet ha fått en porrkanal som kör hårt varje natt. Eller köper det just därför, måhända uträkningen är.

I den här nattliga världen hamnar man på andra sidan månen, bortom Rfsu, kondomer, vett och sans. Hororna – ska de kallas så längre? – är i själva verket aktriser och stjärnor, och – heter det längre så? – prostitution är ett gräddjobb. Glada, snygga och kåta är tjejerna, normalt bystopererade, älskar mest av allt jättekukar, hos hårda grabbar som är som uppfiskade från gymmens Mc-gäng. När dessa smiskar och pumpar, helst flera samtidigt, i var sitt hål, då jamar och skriker stjärnhyndorna lyckligt, då är livet förlöst.

Varje natt en förnyad tretimmars skruvad sexlektion för ungdomarna när lärarna och föräldrarna gått och lagt sig. Lättillgänglig, till skillnad från porren på Internet som kräver kreditkort för åtkomst. Vad ska de unga tro, vad ska de tänka? Hur ska de känna? Förvirring, sexualångest, kroppskomplex, hat mot det motsatta könet…

Och nog är det hela konstigt, för könssäljare brukar föraktas. Sexköp är faktiskt förbjudet. Om dagen i dagligvarubutikerna täcks porrtidningarna för.

Många hotell har rentav varit tvungna att ta bort porrkanaler på rummen, efter påtryckningar av kvinnorörelsen.

Fast, men… Även i damtidningarna ges numera uttråkade fruar och uppgivna feminister tips om val av porrfilm. Prostitution börjar bejakas som pirrande krydda.

Tidens sexualitet som personlighetsklyvnad och samhällsspricka. Tillsammans, genom ett hål i mitt hjärta.

Vad menar alltså staten? Försöker man, när nu pigreformen gick igenom, göra upp med könsfördomar och postmodernt bädda för en ny utbildningsväg och marknad för de många lågutbildade flickor som en allt hårdare skola alstrar och ett allt mer krävande arbetsliv slår ut?

Eller, kultur- och utbildningsministrar?

Dagens debattör

Roger Fjellström

62 år, Umeå.

Docent i praktisk filosofi,

Institutionen för filosofi

och lingvistik.