Läs den våldtäktsdömdes anmälan till Granskningsnämnden

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Den våldtäktsdömde 16-åringen i Bjästa har tillsammans med sin mamma och äldre bror anmält ”Uppdrag granskning” till Granskningsnämnden för radio och tv. Här är deras anmälan. Namn och andra identifikationsuppgifter har strukits.

Anmälan avser SVT Uppdrag Granskning den 24/3.

Uppdrag Granskning tar upp fallet med min våldtäktsdömde son, 16 år. I programmet kan min son identifiera sig i såväl ljudinspelning av det så kallade ”erkännandet” med mera. Man visar även en videoinspelning från kyrkan och även där kan både min son som medverkar i klippet och övriga människor i detta land känna igen honom som NN.

Min andra son YY får sitt liv totalraserat utav Uppdrag Granskning då de lägger ut en bild i TV på Y:s blogg, och på bloggen finns hans fullständiga namn, mailadress, mobilnummer och även diverse länkar till hans artist-sidor.

Y får efter programmet cirka 3000 mail det följande dygnet med dödshot mot honom själv, men även mot mig och N.

Vi får polisskydd och blev tvungna att få skyddat boende på annan ort.

Y som lever för sin musik får som 18-åring hela sin musikkarriär förstörd då programmet gör att man raderar pojkens samarbete med till exempel Spotity och andra musiktjänster som bland andra iTunes och diverse online-butiker där hans musik kan köpas och laddas ner. Då samarbetande artister hört utav sig till bolaget och bett dem ta bort Y:s musik från bolaget på grund av att de inte vill förknippas med någon våldtäktssympatisör och dennes musik. Han kan nu inte fortsätta sin musikkarriär på grund av de alla människor som kunnat klicka sig in på sidor som hans blogg, myspace, facebook, och därmed raseras hans liv.

Man kan heller inte gå i skolan då rektorn ej kan garantera pojkens säkerhet (på grund av alla inkommna hot och påhopp). Man uppger även "Bjästa" ett flertal gånger som orten där detta har hänt. Vilket gör att alla i Örnsköldsvik kan identifiera oss. De visar även våra privata filmer, vilka är upphovsrättsskyddade.

När Uppdrag Granskning kontaktade mig så sa man enbart att N var skyldig och förklarade vilken tid det skulle sändas i TV. Vi fick aldrig något erbjudande att få komma till tals på något sätt i programmet och därav är de helt partiska.

Vi hade fått massvis med hot riktade mot oss, vilka blev skickade till programansvarig som lovade att även detta skulle visas i programmet vilket man inte gjorde.

På grund av allt skriveri i media så har man nu fattat ett LVU-beslut på N trots att han avtjänat straffet 1/4-2010.

Jag kontaktade Uppdrag Granskning inför programmet för att meddela att jag kommer att göra en anmälan till granskningsnämnden och fick då till svar att:

"Det skiter vi i då vi så ofta blir fälld och anmäld av granksningsnämnden".

Då NN är minderårig så skriver jag som vårdnadshavare under för hans räkning. Då denna anmälan även avser brott mot YY så skriver även han under denna anmälan.

aftonbladet.se

Publisert: