ÅSIKT

Kom upp ur sandlådan, Vänsterpartiet!

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Jimmie Åkesson om kritiken mot Sverigedemokraterna

I sin debattartikel ägnar sig Jonas Sjöstedt åt att på en låg nivå slänga en rad mer eller mindre ovidkommande anklagelser mot mig och mitt parti. Det ogrundade påståendet om att vi är ett borgerligt stödparti ska tydligen bankas in hos väljarna.

Jag vägrar sjunka till den nivån och jag blir faktiskt lite besviken då Sjöstedt, till skillnad från bland andra Lars Ohly, tidigare framstått som en av få belevade och sakliga vänsterröster.

Jag börjar tro att Sjöstedt och Vänsterpartiet helt enkelt inte vill samtala och debattera kring politiska frågor. Hur ska man annars förklara att Vänsterpartiet och den övriga rödgröna oppositionen valt att i flera frågor låta regeringens förslag klubbas igenom, trots att man kunnat få igenom sin egen politik?
 

Man har till och med i riksdagen valt att inte rösta på sitt eget förslag av rädsla för att få igenom det med stöd från fel parti. Hur förklarar man för sina väljare att taket i a-kassan inte höjdes, trots att en majoritet i riksdagen ville det?

Att lägga ansvarslösa förslag, som man aldrig skulle lägga i regeringsställning, och sedan anklaga oss för att stödja regeringen när vi inte röstar på dessa förslag är bara oärligt. Vi är inte i riksdagen för att ägna oss åt pajkastning eller skapa kaos utan för att ta politiskt ansvar och för att förbättra Sverige.

Jonas Sjöstedts parti och övriga oppositionen är välkomna upp ur sandlådan och till förhandlingsbordet.

Jimmie Åkesson
Partiledare Sverigedemokraterna

ARTIKELN HANDLAR OM

Politik