Löfven struntar i en miljon väljare

Jimmie Åkesson: SD har en arsenal av effektiva åtgärder mot gängvåldet

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Socialdemokraterna har under många decennier visat att man inte förstår orsakerna till det eskalerande våldet, skriver Jimmie Åkesson.
Socialdemokraterna har under många decennier visat att man inte förstår orsakerna till det eskalerande våldet, skriver Jimmie Åkesson.

DEBATT. Bomber, skjutningar och handgranater. De flesta som tagit del av nyheterna på sistone kan med största sannolikhet hålla med om att vi lever i gängkriminalitetens tidevarv. Granatexplosioner i polisens lokaler, skjutningar på öppen gata, och senast en mor som blev avrättad med hennes eget barn fortfarande i famnen.

Som svar på den senaste tidens händelser har Socialdemokraterna nyligen kallat till ett möte, där man bjudit in de övriga riksdagspartierna för att diskutera detta växande samhällsproblem. Det enda partiet som inte bjudits in till dessa samtal är Sverigedemokraterna.

Kritiken mot detta beslut har inte låtit vänta på sig, och det menar vi är fullt förståeligt. Inte nog med att regeringen nu öppet visar att de är oförmögna att lösa problemen de själva varit delaktiga i att skapa med sin egen politik, så väljer de dessutom att inte bjuda in ett av landets största partier och dess 1,1 miljoner väljare.

Allt detta sammantaget stärker tesen om att Stefan Löfven och hans parti fullständigt tappat kontrollen, och är oförmögna att se allvaret i den situation vårt samhälle befinner sig i.

Socialdemokraterna har under många decennier visat att man inte förstår orsakerna till det eskalerande våldet, och gång på gång gjort det tydligt för svenska folket att de inte har för avsikt att ta det ansvar som krävs för att vända den alarmerande utvecklingen.

I stället har man gjort till sitt signum att skylla problemen på andra. Det är en strategi vi menar inte håller längre.

Det som nu synliggörs är en struktur som bottnar i år av misskötsel. Det är resultatet av trettio till fyrtio år av medveten splittringspolitik. Den närmast maniskt positiva ingången till mångkultur, som Socialdemokraterna tillsammans med andra vänsterliberaler stått för, har slagit igen med besked.

Det är numera ett faktum Sverige befinner sig i ett krisläge. Gängen äger gator, och i vissa fall hela kvarter. Allt medan polisen och andra delar av svenskt rättsväsende saknar erforderliga resurser.

Sverigedemokraterna har sedan många år tillbaka en arsenal av förslag på effektiva åtgärder som är redo att sjösättas här och nu.

Bland dessa finns möjlighet att införa tillfälliga utegångsförbud nattetid, hårdare straff, övervägande om att sätta in militären vid upploppsliknade situationer, utökade möjligheter till kameraövervakning, slumpvisa visitationer.

Det finns mycket vi hade kunnat bidra med i samtal med övriga partier, men tyvärr har (S) valt en annan väg. Man har valt exkluderingsspåret. De som ytterst förlorar på detta är det svenska folket, som förväntar sig att landets folkvalda faktiskt tar ansvar för de problem som finns.

Sverigedemokraterna är den politiska kraft som på allvar kan vända utvecklingen i Sverige. Vi har noterat, kritiserat, och protesterat mot vartenda felsteg ni gjort, i drygt trettio år. Och det är något vi kommer att fortsätta med.

Det är dags att sluta skylla på omständigheterna, att sluta skylla ifrån sig. De senaste åren utgör ett kvitto på att er politik har visat sig utgöra problemet – inte lösningen. Låt oss nu som vuxna människor sätta oss ned och resonera oss fram till konkret handling. Sverige förtjänar, och kan, bättre.


Jimmie Åkesson, partiledare (SD)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publisert:

LÄS VIDARE