Debatt

Du försöker skrämma folket att rösta ”rätt”

Sverigedemokraterna svarar Henrik Arnstad efter rasistanklagelserna 

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Henrik Arnstad är skyldig alla utomeuropeiska invandrare som röstar på Sverigedemokraterna en ursäkt,  skriver Henrik Gustafsson, SD.
Henrik Arnstad är skyldig alla utomeuropeiska invandrare som röstar på Sverigedemokraterna en ursäkt, skriver Henrik Gustafsson, SD.

DEBATT

DEBATT. Då var det dags igen. Den självutnämnde ”experten” och journalisten Henrik Arnstad rasist- och fascistanklagar en majoritet av befolkningen för att de vill se minskad invandring. När resten av Sverige mobiliserar för kris jagar Arnstad rasister på tomma gator.

Dessa desperata lågvattenmärken signerade Henrik Arnstad är numera årligen återkommande händelser. 

För varje år som går blir hans alster mer och mer osammanhängande och irrelevanta. 2012 var vi nazister och antisemiter, enligt Arnstad. 2015 hade vi blivit rasister och hatade alla förutom ”vita invandrare”. Och 2020 är vi nu fascister och vill avveckla demokratin.

Detta är självfallet nonsens men vi gör dig en (o)tjänst och bemöter det ändå.

Vi är det mest Israelvänliga partiet i Sverige. Vi vill exempelvis som första parti i riksdagen erkänna Jerusalem som Israels huvudstad och flytta den svenska ambassaden dit.

Att vi hatar alla förutom vita invandrare är ett vedervärdigt och förkastligt påstående. Vi har otaliga företrädare representerade ända från gräsrotsnivå upp till högsta ledning med utomeuropeisk härkomst.

En stor del av vår väljarkår utgörs även av utomeuropeiska invandrare. Alla dessa människor förtjänar din förbehållslösa ursäkt.

Att påstå att vi vill avveckla demokratin är ett billigt och desperat försök att skrämma människor till att rösta ”rätt”. Att en majoritet av svenska folket vill minska invandringen och därmed röstar på partier som vill detsamma, är inte ett hot mot demokratin – tvärtom.

Det verkar som du ”forskat” för mycket om diktaturer och därmed glömt bort demokratins spelregler, nämligen att all makt utgår från folket.

Henrik Arnstad verkar ha en bredare tolkning av rasist-begreppet än någon annan människa. Det räcker att tycka annorlunda än Arnstad för att direkt bli påklistrad med detta epitet.

Genom sin ”vetenskapliga” begreppsdefinition kallar Henrik hela Norden för rasistisk i sin text. Anledningen? Både Danmark och Norge har haft demokratiskt valda invandringskritiska partier i både regering och ledande positioner. Exempelvis Dansk Folkeparti som är ett av våra systerpartier. Du glömde för övrigt Finland som haft en liknande utveckling.

Arnstad har en tes i sin text – att Sverigedemokraterna blev största parti eftersom de andra partierna gav oss rätt i invandringsfrågan.

Här delar vi din syn till viss del. Att vi sett en tillnyktring från flera partier gällande den ansvarslösa migrationspolitiken som förts i decennier är inte ett tecken på intolerans och rasism. Det är ett tecken på att fler och fler fått upp huvudet ur sanden och sett verkligheten. Det välkomnar vi.

Om priset vi fått betala är att vara det svarta fåret är det ett pris vi mer än villigt har betalat. Vi bryr oss nämligen inte om din åsikt, utan om svenska folkets. Du borde prova det någon gång.

Jag beundrar dig däremot för din ihärdighet genom dina årliga alster om oss. Speciellt på senare dagar eftersom invandringsfrågan redan är vunnen. Jag förstår att det svider lite, verkligheten har en tendens att göra det.

Det är dock ingen ursäkt för att sprida rena lögner. Vi uppskattar och bejakar en ärlig och intellektuell kraftmätning, men dina lågvattenmärken kan omöjligen klassas som det.

Du menar att det är en myt att Sverige haft en misslyckad integrationspolitik, lyft blicken. Du påstår att Sverigedemokraterna är Sveriges mest aktiva terrororganisation, en skymf mot alla de som fallit offer för verkliga terrororganisation. Du borde skämmas. Detta var endast ett axplock. Vi sparar resten till nästa års text från dig.


Henrik Gustafsson, presschef (SD)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Texten är en replik. Läs hela debatten här:

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Henrik Arnstad

LÄS VIDARE

DEBATT Flyktinghatet gör SD störst i världen

ÄMNEN I ARTIKELN

Henrik Arnstad

Sverigedemokraterna

Jerusalem

Integrationspolitik

Migrationspolitik