Debatt

Tiggeri är ett problem som ofta går i arv

Replik från SD Lidingö om tiggeriförbud

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Tiggeriet är ett problem som tyvärr ofta nedärvs. Barnen till tiggarna fråntas möjligheten att studera och ta sig ur fattigdomen, skriver Iréne Borgenvik (SD).
Tiggeriet är ett problem som tyvärr ofta nedärvs. Barnen till tiggarna fråntas möjligheten att studera och ta sig ur fattigdomen, skriver Iréne Borgenvik (SD).

DEBATT

DEBATT. Att Lidingö, liksom fler och fler kommuner i Sverige, inför tiggeriförbud, slår hårdast mot de som profiterar på tiggarna. Jonas Lundgren säger att det flyttar problemet över bron. Förhoppningsvis flyttar det till att regeringen sätter ökad press på de länder, framförallt Rumänien och Bulgarien, att stävja problemen i hemländerna.

Tiggeriet är ett problem som tyvärr ofta nedärvs.

Barnen till tiggarna fråntas möjligheten att studera och ta sig ur fattigdomen, fråntas samhörigheten med sina föräldrar och Florin och Marianne Obrescu från hjälporganisationen Somebody Cares i Rumänien, säger i en artikel från UNT, att barn till tiggare ofta börjar dricka alkohol och röka i tidig ålder och skolkar när föräldrarna inte är närvarande.

SD:s drömsamhälle är ett samhälle där alla bidrar till välfärden och på ålderns höst har rätt att njuta av sitt bidrag. Att flyktingar lär sig svenska och svenska värderingar, där alla betraktas som individer, inte efter kön, sexuell läggning, hudfärg, etniskt ursprung, utan vad man står för, vilka förutsättningar man har och vill bidra till samhället med för att ta ut sin rätt.

Att det innebär lika mycket skyldigheter som rättigheter för att vara medborgare. Att Sverige står upp för de som på grund av handikapp eller dylikt och gör allt för att ge dessa ett värdigt liv.

Hedersproblematiken ska elimineras och kvinnor ska få bestämma över sin egen kropp och sitt liv. Kriminella ska buras in för lång tid och jobba av eventuella skadestånd. Narkotikan ska bort från samhället och bekämpas med alla medel. Ett tryggt och trevligt samhälle som utvecklas i rätt riktning. Detta är SD:s drömsamhälle.

Iréne Borgenvik, gruppledare för SD Lidingö i Kommunfullmäktige


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Artikeln är en replik. Läs hela debatten här

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Integration

LÄS VIDARE

DEBATT Lidingö får inte bli SD:s drömsamhälle

ÄMNEN I ARTIKELN

Integration

Lidingö

Barn & unga

Integrationspolitik