ÅSIKT

Bryt gärna löften...

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Det nya Allianssverige börjar vakna till liv. Det är många som funderar på hur det samhället kommer att gestalta sig. Även jag. Men några tecken börjar skönjas. En sak är säker – det gick snabbt att bryta löften. Jag tänker på trängselavgifterna.

När jag åker hem från jobbet brukar jag på utfarten från Stockholm lyssna på ”Svenska favoriter”, därför att de har trafikinformation varje kvart. Tyvärr har de också tråkig reklam. Hela sommaren och hösten har alliansen kört en kampanj mot trängselavgifterna på denna kanal. Rösta på oss, har det hetat, då kommer vi att satsa era pengar mycket mera effektivt.

I veckan kom alltså beskedet. Trängselavgifterna består. Nu ska pengarna satsas på nya motorvägar. I reklamen i somras snackade alliansen i stället om ökade satsningar på sjuka människor. Budskapet var att det gick att göra så mycket annat för pengarna. När radions P1 i går skulle diskutera frågan, ja då hade ingen från alliansen tid att komma. Ganska märkvärdigt faktiskt och mycket talande. Är det så den nya politiken kommer att bedrivas?

I så fall kan vi sammanfatta det första mottot i den nya regeringens politik: Bryt gärna löften och förklara aldrig varför.

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM