Släpp tanken på att fördela flyktingar i EU

Slutreplik från Sverigedemokraterna om asylregler

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

 Vilka som ska bo i ett visst land måste alltid vara upp till landet och dess befolkning, skriver Kristina Winberg.
Vilka som ska bo i ett visst land måste alltid vara upp till landet och dess befolkning, skriver Kristina Winberg.

SLUTREPLIK. Några saker som Cecilia Wikström replikerar på är enkla att reda ut.

I och med att den föreslagna Dublinförordningen har en omfördelningsmekanism som aktiveras oavsett hur många som kommer till EU så blir det en permanent migration till samtliga länder i EU.

Vi kan även konstatera följande: ledarna ute i Europa betraktar reformen av Dublinförordningen som död. Detta oavsett hur många som röstade för Cecilia Wikströms förslag i Europaparlamentet.

Det är glädjande att se att nuvarande ordförandeskap prioriterar åtgärder som gör att färre migrerar över Medelhavet. Uppenbart är att migrationen i sig inte skulle minska med en omfördelning inom EU. Snarare blir det mer attraktivt att komma till EU när man vet att man inte fastnar i Grekland eller Italien.

Asylsystemet som varit har ej fungerat.

Jag och Cecilia är överens om att det inte kan vara upp till migranten att själv välja vilket land man söker asyl i. Jag och mitt parti vill lösa det genom det befintliga kvotflyktingssystemet där Sverige kan ha en modest migration med riktiga flyktingar som enbart får asyl.

Dock är det nu uppenbart att även kvotsystemet i Sverige måste stoppas några år då vi inte ens är klara med asylprocesserna för alla som kom 2015. Frivilliga kvoter är positivt eftersom man då genom nationella beslut kan sätta kvoter inför varje år efter förmåga. Vilka som ska bo i ett visst land måste alltid vara upp till landet och dess befolkning.

Vi står upp för principen om första säkra land. Om det skulle vara en konflikt i Norge är det naturligt att vi har ett stort mottagande av migranter.

Just nu är det i stort sett människor från afrikanska länder i fred som blir transporterade av någon av alla dessa icke statliga organisationer över Medelhavet. Nästan alla är ekonomiska migranter som inte har rätt att bosätta sig i EU. När de får ett nej ska de skickas till sina hemländer.

Släpp omfördelningen, den kommer inte att ske. Fokusera på de lösningar som vi kan komma överens om. Satsa på kvotflyktingssystemet för riktiga flyktingar inte omplacering av ekonomiska migranter från Afrika.


Kristina Winberg, Europaparlamentariker (SD)

Läs hela debatten här

Publisert:

LÄS VIDARE