Får jag skydd om jag ritar karikatyrer?

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Riv mina brev Justitieminister Beatrice Ask, Folkhälsominister Maria Larsson och Skolminister Lars Björklund.

Nu har jag insett att allt mitt arbete har varit helt i onödan.

I sju år stångade jag mig blodig för att mina barn och jag skulle få stöd från samhället.

Varför, varför. Hur kunde jag vara så idiotisk.

Jag blottat mig inför hela svenska folket!

Jag gav ut våra liv, mina och barnens mardrömmar till socialtjänst, polis, domare, advokater i tron att rättvisan skulle segra. Ack vad jag bedrog mig.

Jag kontaktade media när inte skyddet räckte till mina barn och mig.

Debatt, Kalla fakta, Aktuellt, Rapport, Uppdrag granskning och Insider. De belyste ur alla perspektiv vår desperata kamp och jag tackar er.

Hur många som såg den gömda kvinnan och hennes barn vet jag inte. De ministrar som lovade förändringar och bättring, glömde snart vad de lovat. Vi stod där med långa näsor.

Aftonbladet, Expressen, DN, Gp, Bt, Tidningen Ångermanland, Västerviks Tidningen, Kvinnotryck, Blekinge läns Tidning, Amnesty och Kommittén för Mänskliga Rättigheter.

Tidningarna hjälpte mig i mitt korståg… de lyssnade på mig, Marianne. Den gömda kvinnan på hemlig ort med sina barn. De som lever på flykt från sin före detta man och barnens pappa. Han som höll dem fångna i ett annat land i över 6 år.

Men när de väl lyckades att ta sig hem till Sverige igen så tvingas de att leva gömda och glömda i det land som de skulle kalla sitt eget.

Idag kom jag slutligen till insikt. Insåg att jag bara är en hotad kvinna och att mina misshandlade barn inte har något värde för någon annan än mig själv. Insåg samtidigt att ingen annan än jag själv någonsin kommer att göra något. Men jag vet att det går att förändra med papper och penna.

Dum som jag var så har jag använt papper och penna förut. I sju år har jag suttit och skrivit brev till ministrar, riksdagsmän och utredningar helt i onödan.

Jag skall göra som Reinfeldt säger… jag skall utbilda mig och återgå till arbetet.

Jag skall bli konstnär! Det perfekta yrket som ger mig rättigheter som person.

Så Justitieminister Beatrice Ask, Folkhälsominister Maria Larsson och Skolminister Lars Björklund. Riv mina brev är ni snälla. Jag behöver inte era larmpaket, pepparspray och kommunarrest längre. Istället så skall jag gå på ABF-cirklar.

Jag skall försöka att lära mig att måla… en karikatyr.

Marianne

Publisert: