Dogge Doggelito: Landet vi kallade Sverige finns inte längre kvar

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Efter skattesänkningar och aktieutdelningar finns inget kvar till välfärd

Dogge Doggelito.
Dogge Doggelito.

Landet vi kallade Sverige finns inte längre. Det trygga, positiva och rättvisa Sverige. Ett land där man hade rätt till bostad, skolgång och allmän sjukvård av god kvalitet. Vad har hänt?

Vi har en regim i landet som inte vill oss väl. Det handlar om en utplundring av våra gemensamma tillgångar. Alla vi som betalar skatt i Sverige ha blivit blåsta på nuet, framtiden och vår sociala trygghet. Det värsta är att plundringen fortsätter varje dag och inget görs för att stoppa den. Man kunde ju hoppas att de som byggt upp landet ville försvara landvinningarna.

Vi var ett land som var unikt i världen. Vi hade ingen fattigdom, inga tiggare på gatorna och en framtid för våra barn. Vi utgjorde ett hopp och ett exempel för resten av världen. Titta, här fanns ett land där det var rättvist! Barnen var prioriterade, med daghem, föräldraförsäkring och goda allmänna skolor. Gratis undervisning ända upp till universitetsnivå. Gratis tandvård för alla barn till 19 års ålder. Man kunde gå in på bostadsförmedlingen och få en bostad samma dag. Vården var billig och lättillgänglig. Det fanns en anda av solidaritet i samhället.

Hur är det nu med det? Det värsta är att tänkandet har förändrats. Nu är det egoismen som gäller. Roffa åt dig det du kan medan det finns något kvar. Snart är det slut på våra samhälleliga resurser. Man säljer ut och flyttar våra pengar till skatteparadisen Jersey eller Guernsey. Det är fråga om stöld från ett helt folk. Sjukvården körs i botten för att man ska kunna säga: titta, landstinget fungerar inte, nu ska vi ha privat vård! Riskkapitalisterna står på kö nere i Europa för att ta över den svenska sjukvården.

Vi hade en post en gång, vi hade apotek där man fick tag i sin medicin, vi hade ett televerk som hade ordning på alla sladdarna. Nu vet man inte var posten är, det kommer post i två omgångar och den ena är privat. Televerket heter Telia och har affärer med diktaturer och ingen ordning på sladdarna. Om du behöver din medicin kan den vara svår att få tag på. Det vanliga apoteket kan nämligen inte hålla så stora lager, eftersom man inte vet hur mycket som går åt. Det finns ju så många apotek. Som kanske inte heller har den medicin du behöver.

Vi hade ett land där man brydde sig om barnen, de gamla, de sjuka och arbetslösa. Det fanns socialförsäkringar som garanterade en trygg tillvaro även om allt annat rasade. Det fanns resurser för att ta hand om de människor som behövde hjälp. Det är ju därför vi betalar skatt, för att vi vill ha den tryggheten. När man sänker skatten i tre, fyra eller fem omgångar så är det klart att pengarna inte räcker till. Om man dessutom betalar vinster och aktieutdelningar till så kallade välfärdsföretag blir det inte mycket kvar. Dessa företag betalar dessutom inte skatt i Sverige för sina vinster, så ingenting går tillbaka in i systemet. En dag rasar allt som byggts upp under många år av kloka människor som ville något gott med vårt land.

Därför tycker jag att det är dags att partierna tar sitt ansvar innan vår demokrati urholkas helt och hållet. Lyssna till väljarna! Vi måste säga NEJ till vinster i välfärden och jag uppmanar alla att rösta så att det blir ett slut på skövlandet av vårt land och vi kan börja bygga upp vårt Sverige igen – så som vi vill ha det, efter all denna förödelse.

Med hopp om en bättre framtid!

Dogge Doggelito

Publisert: