Ingen lösning – bara valretorik

Publicerad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Veronica Palm (S): Regeringen tomhänt i bostadsfrågan

Efter mer än sju år av tilltagande bostadsbrist, saknar 289 000 unga vuxna egen bostad och allt fler företag har fått det svårare att anställa. Nu åker de borgerliga partiledarna ut till ett bygge och deklarerar: Vi vill utreda om kommunerna borde göra något.

Det är alltså samma människor som konsekvent dragit sig tillbaka från allt ansvar på bostadsmarknaden och lämnat över bostadspolitiken till de fria marknadskrafterna. Facit är tydligt: en hel generation unga ställs nu utanför bostadsmarknaden och Sveriges möjligheter till jobb och tillväxt försämras. Med 202 dagar kvar till valet är det svårt att förstå de borgerliga partiernas utspel om ännu en utredning som något annat än valretorik.

För många i Sverige är det uppenbart att regeringen står tomhänt, vilket drabbar hela vårt land. Vi förlorar varje dag jobbmöjligheter på grund av bostadsbristen. Sverige behöver en regering som tar ansvar och samlar alla goda krafter för ett ökat byggande – unga människor ska kunna flytta hemifrån och företagen behöver rekrytera arbetskraft för att kunna växa. Vi behöver en regering som vill bygga för framtiden, inte begrava den i ännu en utredning.

Veronica Palm (S)

Bostadspolitisk talesperson

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN