ÅSIKT

Partiet (s) är gubbigt och grabbigt

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Nu har det gått två dagar och inte ett knyst har vi hört! Inte från Pär Nuder, inte från Tomas Östros och inte ens från Thomas Bodström som annars är snabb och vill kommentera allting.

Johan Ehrenberg gav på tisdagens Aftonbladet Debatt grabbarna chansen att verkligen visa sin goda vilja och avsäga sig ambitionerna att bli partiledare för att i stället förorda en kvinna.

Dessa tre småpåvar som bestämt det mesta ihop med Göran Persson skulle verkligen kunna göra en insats för att socialdemokraterna äntligen ska kunna få en kvinnlig partiledare. Men icke. Det tycks som de inte ens läst artikeln.

Det stora problemet för socialdemokraterna är att partiet är så gubbigt och grabbigt. Männen sitter på makten och männen bestämmer vilka kvinnor som är lämpliga att snällt sitta i de beslutande organen.

Nej, socialdemokraterna skulle behöva en (S)uperkvinna. En sjutusan till kraft som vågade byta ut lite småpåvar, säga åt Göran Persson att åka hem till Torp och vila lite. Framför allt ha förmågan att självkritiskt granska den förda politiken och bygga upp en politik som människor känner att de kan tro på, delta i och aktivt arbeta för.

Det klarar inte grabbarna som sagt ja till allt de senaste tolv åren.

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM