Debatt

Bra förslag – om det gäller alla

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

DEBATT

Jag tycker att moderaternas förslag om att de invandrare som väljer att bosätta sig i befolkningstäta kommuner förlorar sin etableringsersättning är toppen! Bortsett från en liten detalj. Förslaget ska givetvis inte bara gälla invandrare utan alla.

Vi måste se sanningen i vitögat.

Vi har storstäder som dignar under sociala problem och överbefolkning. Politikerna ropar förtvivlat på staten i hopp om att få hjälp och de slår med bestämdhet fast att de inte längre klarar att hantera situationen.

Samtidigt håller staten på att tömma landsbygden. Regering och riksdag flyttar myndigheter till storstäderna, allt centraliseras och kvar på vischan blir möjligen ett medborgarkontor med några beteendevetare som kan tala med folk. Experter och kompetens och resurser satsas på de överetablerade storstäderna. Läget är så illa att glesbygdsborna snart får hoppas på att något annat land gör anspråk på territoriet för att bygden ska bli levande igen.

Därför har migrationsminister Tobias Billström och hans lilla grupp kommit på en lysande idé som måste utvecklas. Höj skatten för alla som flyttar till storstäderna och ge morötter och fördelar till alla som bor kvar på landet, och dessutom till dem som väljer att flytta ut på landsbygden.

Erkänn! Det här är ju betydligt fiffigare än att dra taggtråd runt storstäderna.

Läs Lotta Grönings blogg

LOTTA GRÖNING

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Lotta Gröning

ÄMNEN I ARTIKELN

Lotta Gröning