Debatt

Läsarna: Klyftan ökade redan före alliansen

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

DEBATT

”Amerikaniseringen av Sverige fortsätter”

Fyra av tio läsare anser sig ha fått det sämre sedan 2001.

Alla skyller inte klyftorna på alliansen ensam.

”Amerikaniseringen av Sverige fortsätter. /…/ Det skyddsnät som fanns blir glesare. /…/ Finns det inget parti med en annan syn på tillvaron för vanligt folk?”, frågar sig signaturen Pumpen.

LO:s rapport om ökande klyftor engagerar Aftonbladets läsare. Fyra av tio anser sig själva ha fått det sämre sedan 2001. Många avser att rösta rött nästa år.

”Eva Rydberg i årets julkalender verkar vara essensen av en genomsnittlig alliansare. /…/ Den rikaste tiondelen har nästan fördubblat sin inkomst. Denna utveckling har pågått allt sedan Bildts regering. Om man skiter i sin omgivning och sina efterlevande röstar man blått. Bryr man sig om desamma så ser man till att hjälpa till att kasta ut denna regering samt se till att nästa regering arbetar för social rättvisa.” skriver BluesMicke.

”Jag skyller dåtidens val /…/ på alla som röstade moderaterna. Själv röstade jag RÖTT och gör samma nästa val.” skriver meorit.

Andra anser att klyftorna ökade redan under den socialdemokratiska regeringen.

”Klyftan ökade redan innan borgarna fick makten, det är så löjligt att skylla allt på dem.” skriver signaturen missen.

”Ni som skriker röd regering borde surfa runt lite och se vem som bäddat för kriserna samt ökat på statsskulderna mest. Minnet är kort, eller hur?” skriver Pentatir.

Regeringens arbetslinje får ett försiktigt stöd.

”Finns ingenting orättvist i dagens politik. Givetvis är det tråkigt att vissa råkar ut för mindre trevliga saker, men det är bara att bita ihop. Jobb måste gå före bidrag!” skriver buckhead.

”Att de rikare blir rikare och fattigare fattigare är ett faktum som inte kan bortförklaras. MEN det var samma sak när sossarna regerade. Flit ska löna sig.” skriver Vladivampyr.

Bättre eller sämre? Hur har ditt liv förändrats de senaste 10 åren?

Aftonbladet

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt