ÅSIKT

Vi reparerar era skador i bostadspolitiken, M

Slutreplik från Socialdemokraterna om bostadskrisen

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
Foto: Bilden är ett montage
Elesemarie Bjellqvist (S) svarar Mats Green (M).

SLUTREPLIK. I sin replik den 8 augusti påstår Mats Green (M) att vi Socialdemokrater saknar en bostadspolitik när vi i själva verket har den mest expansiva bostadspolitiken Stockholm någonsin haft.

Under mandatperioden 2010–2014 sålde den moderatledda alliansen ut 30 000 hyresrätter ur allmännyttans bestånd. Det första vi gjorde när vi tog över makten var att sätta stopp för dessa oansvariga utförsäljningar.

Vi la om politiken för att reparera den skada Moderatstyret gjorde på Stockholms bostadsmarknad, från utförsäljningar till att öka nyproduktionen av hyresrätter. Vi bygger i rekordtakt.

Sedan vi tog över makten i Stadshuset har vi påbörjat 25 000 bostäder i Stockholm. Och Mats, vi har bara börjat. Till 2025 ska vi bygga 80 000 bostäder, varav hälften ska vara hyresrätter.

Andelen äldre i Stockholm kommer att öka kraftigt de kommande 20 åren. Därför har vi i den styrande majoriteten i Stockholms stad tagit fram en plan så att äldre ska få bostad de kommande åren.

Till 2040 är vår vision att bygga 10 000 bostäder för äldre, vård- och omsorgsboenden, seniorbostäder som kan erbjuda trygghet och gemenskap samt äldreanpassade hyresrätter med rimliga hyror.

Och Monumentets stödboende på Södermalm ska inriktas mot äldre hemlösa över 55 år, så de får möjligheten till en fast bostad. Från och med i år ska Micasa varje år förmedla 25 lägenheter till äldre med hemlöshetsproblematik.

Mats, detta är socialdemokratisk bostadspolitik för vanligt folk, till skillnad mot de marknadshyror som du och resten av Alliansen vill införa.

Elsemarie Bjellqvist, riksdagskandidat för Socialdemokraterna i Stockholms stad


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm

Debatt