ÅSIKT

Du borde veta hur vi ser på vägtransporter

Replik från SD om EU-regler kring transportnäringen

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
Det skall inte vara lönsamt att bryta mot regelverk som är till för att skapa sund konkurrens, trafiksäkerhet och schysta villkor för anställda förare, skriver Peter Lundgren och Thomas Morell.

REPLIK. I en debattartikel publicerad i Aftonbladet uppmanar Marita Ulvskog oss Sverigedemokrater att göra om och göra rätt.

Grunden till denna uppmaning är den omröstning som skulle genomförts i Europaparlamentet i går, onsdag. Tyvärr blev den omröstningen inställd och vi är de första att beklaga detta.

Uppmaningen från Marita Ulvskog är dock något märklig eftersom hon mycket väl borde veta Sverigedemokraternas ställning i frågan om en sund transportnäring.

Vi Sverigedemokrater hade ett gott samarbete med framlidne Jens Nilsson och vi hoppades givetvis att hela mobilitetspaketet skulle röstas igenom.

Nu blev det inte så, och mycket tyder på att det kommer att ta flera år i anspråk innan dessa frågor återigen blir föremål för en omröstning i parlamentet.

För den seriösa åkerinäringen är detta ett stort bakslag och nu måste vi som arbetar för att stärka det seriösa företagandet sätta oss ner och arbeta fram en lösning.

Det är inte fråga om att hindra den fria rörligheten eller att på andra sätt sätta käppar i hjulen för varor eller personer. Däremot skall den fria rörligheten för oseriösa transportföretag och kriminella begränsas.

Vi måste sätta stopp för den misär och slavhandel vi ser inom transportnäringen. Vi måste stärka och skydda det sunda företagandet så att människor kan känna trygghet i sina anställningar. De seriösa transportföretagen måste kunna leva och verka på en sund marknad.

Vi som har det politiska ansvaret i EU-parlamentet och i Sveriges riksdag måste komma till skott och bygga upp en fungerande kontrollverksamhet ute på våra vägar.

Det ska inte vara lönsamt att bryta mot regelverk som är till för att skapa sund konkurrens, trafiksäkerhet och schysta villkor för anställda förare.

Sverigedemokraterna kommer inte att vika en tum från målet att skapa en sund transportnäring och vi välkomnar givetvis alla som vill delta i det arbetet.

När Sveriges riksdag skall fatta beslut om en särskild enhet inom polisen med uppgift att kontrollera den yrkesmässiga trafiken, utgår vi från att Marita Ulvskogs partikamrater stödjer den motionen.


Peter Lundgren, EU-parlamentariker (SD)
Thomas Morell, yrkestrafikpolitisk talesperson samt riksdagsledamot (SD)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Artikeln är en replik. Läs hela debatten här

ARTIKELN HANDLAR OM