ÅSIKT

Tydlig koppling mellan hatvänster och extremhöger

Slutreplik från Martin Klepke om desinformationskriget

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
Att Romelsjö per rutin avfärdar FN:s rapport om att ryskt eller regeringsflyg attackerat konvojen var väntat, skriver Martin Klepke i en slutreplik.
DEBATT

SLUTREPLIK. Anders Romelsjö säger sig ha funnit ett fel i min artikel men blandar ihop fakta.

Jag skriver att Putintrogna vänstersiter beskyllde andra än Putin och al-Assad för attacken mot hjälpkonvojen. Och jag skriver att hemsidan Jinge lade ut en rysk filmsnutt som förnekar rysk inblandning i och med att den sägs visa att angreppet skedde från marken.

Det är de fakta jag förmedlar. Att Romelsjö per rutin avfärdar FN:s rapport om att ryskt eller regeringsflyg attackerat konvojen var väntat.

Men min artikel handlar inte om det utan om hur en minoritet inom vänstern hamnat i samma hägn som extremhögern där båda sprider samma artiklar från samma ryska källor, ställer en egen ”alternativmedia” mot vanlig journalistik, har samma språkbruk och trollhat och piskar igång samma slags hatdrev mot sina motståndare.

Ett pinfärskt exempel är den läsarkommentar till svaret på min artikel som Anders Romelsjö publicerat på sin ”vänsterblogg” Jinge: (MSM står för mainstream media, en kod för påstått ljugande media.)

”Fascinerande att MSM angriper bloggar… …Papperstidningen har inte längre räckvidd och bestämmer inte längre samtalet, den agerar inte utan reagerar på stimuli. Allra mest sant är detta på migrationspolitiken, där allt mörkades till för något år sedan”.

Alltså som på vilken SD-sajt som helst. Tydligare kan beröringspunkterna mellan den ryssinfluerade hatvänstern och extremhögern inte bli.


Martin Klepke, politisk redaktör Arbetet

Häng med i debatten – följ Aftonbladet Debatt på Facebook.

ARTIKELN HANDLAR OM