ÅSIKT

De som Larsson företräder får gå hem med feta fallskärmar

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Man förstår att Janerik Larsson inte delar Göran Greiders politiska åsikter. När man ser vem/vilka han företräder så inser man ju redan på förhand att bilden han kommer återge kommer att bli ungefär lika nyanserad som om företrädare för Ku Klux Klan skulle uttala sig om de svartas situation och intressen.

För att ta några citat från hans debattinlägg: "Känslan att den ena klassen utnyttjar den andra för egen vinning slår an strängar i folkdjupet. Den kränker den kanske allra viktigaste av värderingar - rättvisan, att alla ska få rimlig belöning för sina insatser."

Det är ju liksom det som det handlar om: De som Larsson företräder kan tjäna miljoner, vara komplett värdelösa och får "gå hem" med feta fallskärmar på x antal miljoner. Medan de som drabbas av deras så kallade effektiviseringar, får gå hem med förstörda socialförsäkringar, och dessutom bli kallade för slöfockar som VILL stå utanför "produktionen" av såna som Janerik Larsson.

Vidare: "Då är det de sjukskrivnas rätt att vara just sjukskrivna som ska försvaras, mot oförskämda idéer om att sjuka snabbare borde tillfriskna. Samma kamp utkämpas för arbetslösas rätt att slippa ta ett jobb, att få fortsätta stå utanför produktionen."

"Här gäller det inte rätten att få del av produktionens mervärde, utan rätten att helt stå utanför produktionen. Inte möjligheten att bygga upp en trygghet med eget arbete, utan möjligheten att bli försörjd av andras arbete."

"Det är inte svårt att förstå den metallarbetare eller undersköterska som efter långa tuffa arbetsdagar misstror sin långtidssjukskrivna granne."

De här citaten ovan väcker ju en fråga. Hur kan någon vara så otroligt insnöad 2007!? Att det dessutom kommer från en högt uppsatt företrädare för Svenskt näringsliv spär ju dessutom bara på ens åsikter/insikter om determinism och insnöade ledare.

En sak blir i alla fall klar. Och det är att det blir pinsamt tydligt varför såna som har de politiska ståndpunkter som Janerik Larsson har kallas för konservativa. Fast det kanske är en underskattning. Förmodligen är de i många fall betydligt mer cyniska än så...

Johan Snihs