ÅSIKT

Delegationer rår inte på brottsligheten, Baylan

Replik från Moderaterna om segregationen

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
Foto: Carolina Byrmo
Elisabeth Svantesson (M) svarar på Ibrahim Baylans inlägg om segregationen i Sverige: ”Delegationer bekämpar inte brottslighet, Ibrahim Baylan, det gör Polisen. Moderaterna vill ha 5000 fler poliser.”
DEBATT

REPLIK. Det är bra att regeringen nu ser problem med utanförskap. För att utvecklingen i Sverige ska vända kan man dock inte finna svaren i fler delegationer eller mer samordning. Här tänker regeringen fel.

Nu krävs konkret handling som leder till lugn och trygghet i alla bostadsområden och som gör att fler kan försörja sig själva.

Jag blir bedrövad när jag träffar butiksägare i Husby som sliter dag och natt för att få ekonomin att gå ihop men som nu knappt vågar ha öppet på grund av att kriminella har tagit över i centrum. Lika sorgsen blir jag över att många kvinnor känner sig otrygga i sitt eget bostadsområde.

Delegationer bekämpar inte brottslighet, Ibrahim Baylan, det gör Polisen. Moderaterna vill ha 5000 fler poliser.

Många barn ärver sina föräldrars utanförskap. Det är oacceptabelt. Moderaterna vill därför stärka arbetslinjen genom att införa ett bidragstak så att det alltid lönar sig bättre att jobba än att leva på bidrag. Och för den som har det svårt att hitta jobb vill vi bland annat ha fler lärlingsjobb där man kan lära sig jobbet på jobbet. Genom sänkta skatter på låga inkomster ska det också löna sig bättre att arbeta än att inte göra det.

Ska segregationen brytas måste jobbklyftan mellan inrikes- och utrikes födda halveras. Det är inte fler delegationer och samordnare som behövs.

Det behövs bland annat fler poliser och fler vägar till jobb.

Elisabeth Svantesson, arbetsmarknadspolitisk talesperson och andre vice ordförande (M)


Häng med i debatten – följ Aftonbladet Debatt på Facebook.

ARTIKELN HANDLAR OM