C, ni möjliggör de nya vapenreglerna

Moderaterna i slutreplik till Centerpartiet om vapendirektivet och svensk lagstiftning

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
Foto: TT
De problem som laglydiga jägare och sportskyttar riskerar att utsättas för är hemmasnickrade och skapade av den rödgröna regering som Federley och Cato Hansson valt att stödja, skriver Tomas Tobé och Sten Bergheden (M).

SLUTREPLIK. Fredrick Federley (C) och Jonny Cato Hansson (C) gör sitt bästa för att blanda bort korten i frågan om vapendirektivet. De är väl medvetna om att Moderaterna i Europaparlamentet arbetade mycket hårt för förbättra direktivet.

Det vi står inför i Sverige är dock krav som går längre än vad EU kräver. Överreglering av EU-lagstiftning är ett socialdemokratiskt signum, och tyvärr är vapendirektivet inget undantag. De problem som laglydiga jägare och sportskyttar riskerar att utsättas för är hemmasnickrade och skapade av den rödgröna regering som Federley och Cato Hansson valt att stödja.

Moderaterna kommer inte att rösta för en implementering som försvårar ytterligare för svenska jägare, sportskyttar eller vapensamlare. Tyvärr är det precis det som Stefan Löfvens regering nu vill gå fram med.  Vi moderater kommer inte acceptera krav som går längre än vad som är absolut nödvändigt. Inga vapentyper ska omklassas, inga nya tidsbegränsade licenser ska införas och magasin ska inte överregleras.

Svenska laglydiga jägare och sportskyttar ska inte behöva känna att staten är deras värsta fiende. För oss moderater är det en självklarhet att  jägare och sportskyttar inte ska drabbas av den socialdemokratiska och miljöpartistiska klåfingrigheten. Något som vi också klargjorde i god tid innan förra årets riksdagsval.

Att låta S och MP ansvara för implementering av vapendirektivet riskerar dock att stå Sveriges jägare och sportskyttar mycket dyrt. Vi kan bara beklaga att Federley och Cato Hansson valt att ge dem det uppdraget.


Tomas Tobé, toppkandidat till Europaparlamentet (M)
Sten Bergheden, riksdagsledamot med ansvar för vapenfrågor (M)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Artikeln är en slutreplik. Läs hela debatten här

ARTIKELN HANDLAR OM