Mejla

Lisa Magnusson

En öländsk strippklubb är inget absolut nöje

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

DEBATT

En rucklig liten villa i öländska Skogsby har byggts om till strippklubb och det är väl första gången ölänningarna får nåt livat överhuvudtaget. För nej, att kronprinsessan kommer och vinkar en gång om året räknas liksom inte. Hon bär folkdräkt. Det regnar. E-type spelar. Ni hör ju själva. Det räknas inte.

CAFÉ ABSOLUT NÖJE, står det på skylten till syndens näste. Och: LIVE STRIPTEASE.

Kommunchef Staffan Larsson är mäkta upprörd.

"Ett absolut lågvattenmärke", säger han till Expressen. "Fruktansvärt lågt och ett fattigdomsbevis för kommunens del", tillägger han i Aftonbladet . "Med tanke på att det är så nära Torslunda skola så är det rent av gräsligt."

Man får intrycket av att han ser framför sig hur stripporna dagtid kommer att stå och hänga vid Torslunda skola och skratta höga otäcka skratt och ha inga-trosor på sig under de korta kjolarna, och runt dem kommer sprutmissbrukare och pedofilmän att kretsa, kanske nån hallick delar ut karameller med omslagspapper där strippklubbens telefonnummer står tryckt.

Men hördu, Staffan Larsson, varför är du så arg? Borde du inte snarare vara glad över att Öland äntligen får lite publicitet? Med betoning på LITE, som i BÄTTRE ÄN INGET.

"Kalmar har 60 000 invånare, Öland har 25 000 invånare och på sommaren en miljon besökare", säger strippklubbsägaren Dragan Bratic. Och inte för att vara sån, men det är faktiskt inte särskilt många. Jag tror inte att det kommer att bli så mycket drag på den där klubben. Låt mig gissa: Absolut Nöje kommer i öländsk tappning att innebära några bedagade småländskor och ett par utsocknes studentskor från Kalmar. Och så ett gäng svårt skamsna familjefäder, några psychon och ett tiotal överförfriskade turister som dricker svindyra drinkar och minglar till de själlösa tonerna av topplistemusik.

Jag tycker att det är det du borde ta fasta på, Staffan Larsson, att det är falsk marknadsföring att kalla ett sånt ställe för Absolut Nöje. Så absolut är inte nöjet, det finns roligare. Det är bara att åka in till fastlandet.

Lisa Magnusson, 27, skriver krönikor för Aftonbladets Debatt-sajt.

Läs hennes blogg här.

Av: 

Lisa Magnusson

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Lisa Magnusson