Kd:s krissiffror är delvis mitt fel

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Jag känner mig skyldig! Till kristdemokraternas krissiffror. Det borde också P J Anders Linder på Svenska Dagbladet göra. Vi var nämligen inbjudna till Kristdemokraterna riksdagsgrupp och partiledning i höstas för att reflektera över deras politik och ge lite råd. Vi fick en jättefin blomsterkruka som tack för hjälpen.

Vi var ganska eniga P J Anders Linder och jag om vad de borde göra och vad de skulle satsa på. Titta hur det gick!!!

Men å andra sidan kan vi debattörer och opinionsbildare alltid hävda att de inte följde våra råd. Ingen av oss sa till partiet att gräva ner sig i ett skyttegravskrig om partnerskap. Ändå håller denna fråga på att utvecklas till en principsak som kan spräcka enigheten i alliansen.

Kristdemokraterna är lite för principfasta och konservativa. Vi lever i ett nytt samhälle och ny verklighet och denna brist på nytänkande och oförmåga att anpassa sig till en ny verklighet är besvärande. Vi sa det till kristdemokraterna!

Jag säger det igen – man kommer inte till riksdagen som betonghäck – det gäller att locka väljare också. Sju av tio svenskar är för att homosexuella ska få gifta sig.

Till sist: I februari ska jag ge vänsterpartiet goda råd, är det något mer parti som är intresserat? Hör av er!

Lotta Gröning

Publisert: