ÅSIKT

Skjut – för mormors skull

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
1 av 2
DEBATT

Jag fick fundera länge innan jag kom på var miljöminister Andreas Carlgren hittat Åke Pettersson, ensamutredaren för rovdjurspolitiken. Han är gammal partisekreterare och centerpartist förstås! Redan där är det jäv! Uppdraget var tydligt: nu var det dags för bygdens söner att få sin rovdjurspolitik – med rätt att döda.

Förslagen från Åke Pettersson innebär risk för utrotning av svenska rovdjur särskilt vargen, när jakten legaliseras.

Beslutanderätten över rovdjursjakten ska därtill regionaliseras – dvs styras av den regionala dumheten byggd på fördomar och allmän rovdjursskräck. Det är i dag inte ovanligt att fanatiker hotar handläggare som inte ger dem rätt till skyddsjakt. Många handläggare klagar över trakasserier.

Åke Pettersson har till råga på allt kommit till den lysande slutsatsen att rovdjuren är ett kvinnoproblem. Kvinnor törs inte gå ut med hunden och de törs inte rida i rädsla för att något rovdjur sätter hästen i sken. Oh ja, vargen är verkligen en kvinnofråga, stor och stygg är den också.

Därför ska nu alla skjutglada rovdjursbekämpare rädda oss stackars kvinnor som inte vågar gå ut. Devisen är klar: sprätta upp magen på vargarna så mormor blir lugn.

Det här är en utredning som borde gå direkt i papperskorgen. Utan att passera remissinstanserna.

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM