ÅSIKT

Fler borde göra som Messing

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Ulrica Messing lämnar politiken, 39 år gammal, och får med sig en pension på 15 miljoner. Hon har inte gjort annat än jobbat med politik. Messing kom in i Göran Perssons regering väldigt ung och många skrattade åt henne - tog henne inte på allvar.

Men Ulrica Messing hade Göran Perssons förtroende, hon skötte sitt jobb och hamnade på allt tyngre regeringsposter. Hon var en ny Lena Hjelm- Wallén. En trogen och lojal medarbetare som passade in i regeringskollektivet. Om hon varit kvar som politiker hade hon säkert fått nya tunga uppdrag. En statsminister vill ha lojala och trogna medarbetare som inte gör så mycket väsen av sig.

Jag tycker att Messing gör rätt som slutar. Det borde fler politiker göra. Politik handlar om verkligheten, om att lösa praktiska problem både på lång och kort sikt. Alldeles för många av våra folkvalda har tappat kontakten med de människor de representerar.

Politikern har förvandlats till en opinionsbildare som talar om vad människor ska tycka i stället för att lyssna till folkets vilja. Skälet man anger för denna bakvända demokrati är globaliseringen. Att allt sker någon annanstans och det förstår inte folket.

Ulrica Messing tar klivet ut i livet. Politikerkarriären gör att hon inte behöver jobba något mer, trots ringa ålder.

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM