ÅSIKT

Sökes: Förnyare ute på landsbygden

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
1 av 2
DEBATT

Vart tog landsbygden vägen? Kanske ser jag inte klart från Globen i Stockholm, men från min horisont tycks det vara ganska dött där ute i bygderna. Ja, en och annan varghatare ger sig givetvis till känna och så de kommunpolitiker som tror att utveckling är detsamma som storskalighet. Det är ju ingenting nytt. Sådana tankar har vi dragits med sedan förra sekelskiftet. Resultatet har bara blivit utarmning av kommunerna och utrotning av vargarna.

Nej jag söker förnyare, entreprenörer som tänker själva och har nya grepp för tillväxt och utveckling. Människor som förstår att staten för länge sedan tagit sin hand i från dem och istället tagit framtiden i egna händer.

Landsbygdsrörelsen växte sig stark under några decennier. Kommunpolitiker och opinionsbildare ritade nya kartor för utveckling istället för utarmning. Men nu är det tyst – tyst som i graven. Kanske lät sig landsbygdsborna luras av centern och Maud Olofsson. Hon lovade guld och gröna skogar till landsbygdens folk. Decentralisering och demokrati var mottot!

Så nu ropar jag ut över landet – hallå, hallå var är ni som tänker nytt och driver utvecklingen framåt? Finns ni kvar?

Mejla oss: [email protected]

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM