Debatt

Det är ert fel att SD är på väg att bli störst

Debattören: Övriga partier måste tala om hur ni löser migrationen

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Sverigedemokraterna på väg att bli Sveriges största parti. Och det är inte deras förtjänst. Det är ett misslyckande – för er alla andra, skriver Vladimir Ahmed.

Sverigedemokraterna på väg att bli Sveriges största parti. Och det är inte deras förtjänst. Det är ett misslyckande – för er alla andra, skriver Vladimir Ahmed.

DEBATT

REPLIK. Först var de smuts som skulle stoppas under mattan – och som ingen ens ville debattera med.

Sedan kom de in i riksdagen och då frös man ut dem i stället. I val efter val har de vuxit sig större och större – samtidigt som hatet mot dem har vuxit sig ännu starkare. Utan viljan att förstå varför.

Nu är Sverigedemokraterna på väg att bli Sveriges största parti.

Och det är inte deras förtjänst. Det är ert misslyckande – ni alla andra.

En känsla av skepticism och oro för hur det mångkulturella Sverige utvecklas har sedan långt tid tagit över människors vardag, en känsla som inte försvinner hur mycket man än puttar den under mattan. 

Tvärtom så ruttnar den och blir ännu smutsigare ju längre tiden går.

Oron måste därför bemötas med sakliga och handlingskraftiga argument. 

De som kritiserade och varnade för denna utveckling och som skrek sig hesa för krav på förståelse för människors rädsla och oro avfärdades som populister och rasister. 

I Sverige i dag dör människor så gott som dagligen på grund av skjutningar, sprängningar och våldsdåd. Den retoriken är inte populism. Den är tyvärr verklighet. 

Det är därför ett direkt hån och komma med utspel om att väljarna är lurade av kostymnazism. Eller att man ”inte såg detta komma”.

”Ja, men de har ju spätt på så att rasismen ökar?”, säger en del. 

Visst finns det rasism, det har jag upplevt och jag hatar det. Det gör ont ända in i själen. Det vore därför mycket enkelt att ta på mig offerkoftan och raljera över hur synd det är om mig som utsätts för rasism och diskriminering i Sverige – på grund av mitt namn och min hudfärg. Men jag väljer att inte vara ett offer.

Det vore alldeles för lätt. 

Det är bland annat den offerkoftan som har möjliggjort att Jimmie Åkesson i dag kan stå och stoltsera med ”vad var det jag sa”. Och det är ert fel, politiker, att Jimmie Åkesson har fått definiera svenskhet och diktera agendan för integrationspolitiken i Sverige.

Det ni politiker behöver göra nu oavsett partifärg är att ha svar på de direkta samhällsproblem som Sverige står inför. Politiker måste nu våga se och bekräfta dagens Sverigebild. En bild där otrygghet och oro på grund av kriminalitet, splittring, hat och segregation ökar. 

Förväntningarna måste bli tydligare med hur vi löser HUR-frågan. Med andra ord – vad är det långsiktiga målet med migrations- och integrationspolitiken – och hur gör vi det på ett sätt som är förankrad hos medborgarna?

Det är dags för en politik som drivs av kärlek till de svenska medborgarna och det svenska samhället.

I stället för hat mot Sverigedemokraterna.


Vladimir Ahmed, föreläsare och grundare, Vi är Sverige


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Texten är en replik. Läs hela debatten här

Gå med i vår opinionspanel du också

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka på länken för att anmäla dig.

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Integrationen i Sverige

LÄS VIDARE

DEBATT. Här är SD:s formel för att lura oss väljare

ÄMNEN I ARTIKELN

Integrationen i Sverige

Sverigedemokraterna

Jimmie Åkesson

Integrationspolitik

Segregation

Migration