ÅSIKT

Tack för en bra tidning på nätet

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Jag läser aftonbladets nät-tidning varje dag och tycker den ger mig en fullgod ”rapportering” av vad som händer runt om i världen.

Visst, jag har skrattat åt en del artiklar men det mesta är bra. Sakligt och lättförstått ?

Tänkte bara ge er lite ”creds” för att ni tillhandahåller oss nät-läsare med en bra tidning online.

Svar: Tack för ditt beröm, sånt värmer. Sen skulle jag bli ännu gladare om du ibland bytte ut aftonbladet.se mot papperstidningen.

Lär er skilja på att slakta och avliva

Tydligen kan era journalister inte skilja på AVLIVA och SLAKTA.

Jag skulle vilja se den uppfödare som, för att dennes kullar inte uppfyller kriterierna för en rastypisk hund, bedövar hunden med ström eller ett hårt slag mot huvudet för att sedan hänga hunden i en krok i taket, skära upp halsen för att tömma djuret på blod, flå skinnet av djuret, med kniv, öppna djuret längs bröstkorgen för att ta ut tarmar, lungor, mage, hjärta och slutligen avlägsna huvutet och kasta detta i en rostfri container för vidare destruktion. Att förbereda djuret för STYCKNING och PAKETERING.

Det är att SLAKTA.

Att AVLIVA däremot är exempelvis att ta djuret till en veterinär som med en överdos sömnmedel som injeceras i buken får djuret att somna in.

Svar: Jag håller med dig i beskrivningen av skillnaden mellan att avliva och att slakta. Och jag beklagar att vi har använt orden fel.

Jag vill skräddarsy nättidningen

Aftonbladets sajt är helt klart bästa nyhetssajten i Sverige men nu börjar den bli lite stinn och svårnavigerbar. Jag efterlyser lite individanpassning. Cookies kan ju användas för att skräddarsy Aftonbladet efter läsarens önskemål. Jag skulle vilja kunna välja vilka avdelningar som är synliga för mig. Jag är till exempel inte intresserad av sport, viktklubb, hälsa eller kändisliv: alltså – bort med de avdelningarna från min nättidning. Däremot är jag intresserad av nyheter, bil, IT och kultur: alltså – gärna fördjupningar i dessa ämnen. Går inte detta att ordna? Mitt väder är anpassat efter mina önskemål, då borde det gå att skräddarsy resten också.

Svar: Det är intressanta förslag och funderingar du har. Hittills har vi på aftonbladet.se inte riktigt trott att intresset för att skräddarsy sin webb-sajt är så stort. Och vi tror dessutom att ett viktigt inslag i journalistiken är att ge läsaren det han eller hon inte visste att han var intresserad av. Det där spännande, nya och överraskande som du bara måste läsa.

Men det som är så bra med webben är ju precis det du skriver. Det är kul att du gillar ”mitt väder”. Frågan är bara hur många som skulle ”orka” göra som du?

Vi funderar över att låta fler delar av sajten vara ytor där läsaren kan placera sånt de är intresserade av. Och vi funderar också över att låta det du faktiskt klickat på styra lite av det som visas.

Bort med onödiga tankstreck

För ett tag sedan klagades det på att det fanns för många tankstreck – konstpauser – i era texter på aftonbladet.se. Du svarade då att kritiken var befogad och att tankstreck används alltför ofta. Den 4 oktober hittade jag hela 32 stycken tankstreck, vilket är fler än vad den tidigare frågeställaren hittade. Hur följer ni på Aftonbladet upp dina ställningstande?

Svar: Jag har inte själv räknat, därför tänker jag inte säga emot dig. Men man ska också veta att Aftonbladet.se innehåller hundratals artiklar och i det perspektivet kanske 32 tankstreck inte är så mycket. Och ibland är det ju befogat att använda detta tecken.