Debatt

Lämnad under en gran för att dö

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Kattungen och hans två syskon övergavs i skogen. Foto: MATS GRÖNING

DEBATT

Så här ser man ut när man är katt och lämnats i skogen för att svälta ihjäl. De kattungar som jag hittade var tre. Någon hade lagt dem under en stor gran på en blå filt med vita kattassar. De låg alldeles stilla under en stor gren och tittade med stora ögon.

De doftade parfym och var tama. Någon hade säkert pussat dem och tänkt lite extra och därför tagit med filten. Men dö skulle de!

Kattungarna är små, äter själva men har inte en chans att skaffa sig mat. De hade fått en långsam och plågsam död, om inte någon räv snabbt hittat dem och ätit upp dem.

Jag blir så jävla arg! Den totala grymheten hos människor visar sig tydligast när de ger sig på djur eller andra människor som är chanslösa, totalt utlämnade. Tortyr är en sådan form av grymhet. Att utsätta små barn för våld och att plåga djur är andra exempel på grymhet. Jag känner ingen sympati för sådana människor. Ingen! Tyvärr finns det ganska många som tappat all empati och känsla för levande varelser.

Nu bor tre svarta kattungar hemma i mitt kök. De leker och äter och sover och känner sig trygga. Jag är glad att jag hittade dem, men samtidigt känner jag mig oerhört ledsen över att de sattes ut i skogen för att dö.

Lotta Gröning

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Lotta Gröning