Du vinkar adjö till förnuftet, Cecilia

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

KDU Stockholm: Så blir liberalismen utan moral, utan förmåga att skilja mellan rätt och fel

LUF:s ordförande i Stockholm Cecilia Johnsson ogillar morallagar. Hennes Allianskollega i KDU, Linus Rehn, håller inte med.
LUF:s ordförande i Stockholm Cecilia Johnsson ogillar morallagar. Hennes Allianskollega i KDU, Linus Rehn, håller inte med.

DEBATT. I helgen hade Liberala ungdomsförbundet i Stockholm distriktsstämma. En betydande andel av förbundets medlemmar och ledarskap träffades för att gemensamt diskutera och ta fram ny politik för att kunna komma till rätta med Sveriges stora utmaningar och problem.

LUF:s svar på Sveriges utmaningar blev att incest och nekrofili bör legaliseras.

Med andra ord, att vinka adjö till förnuftet, och till vad som är rätt och fel.

Det är faktiskt vad distriktsordförande Cecilia Johnsson slog fast som försvar för deras förslag. Cecilia Johnson svar till Aftonbladet när hon fick frågor om deras osmakliga lagförslag var: ”Vi tycker generellt inte om morallagar”. Så var det med den saken. LUF tycker inte om att skilja mellan rätt och fel, och att etik och moral är dåligt. 

Som Liberal tycker man alltså att människor inte själva ska få dela upp sin föräldraledighet, men att rätten att få utöva incest och nekrofili är grundläggande för en människas frihet. Sådan blir liberalismen utan moral, utan förmågan att skilja mellan rätt och fel.

Den politiska filosofen Alexis de Tocqueville sa att frihet inte kan säkras utan moral, och här ser vi prov på när de som tror sig värna friheten själva blir dess fiender.

Det är tydligt att LUF:s incestförslag skulle leda till svagare familjer med fler människor som växer upp i otrygga miljöer.

Om det enda som krävs för att incest ska vara acceptabelt i LUF:s ögon är ålder över 15 år och samtycke mellan parterna är det väl bara en tidsfråga innan det ska vara lagligt mellan föräldrar och deras byxmyndiga barn också.

Det säger sig självt vilka obehagliga familjeförhållanden och otrygga miljöer LUF:s förslag möjliggör.

Som grädde på det ruttna moset är legaliseringsförslaget av nekrofili. Precis som det inte är lagligt i Sverige att ge ”samtycke” till att någon ska mörda en, utnyttja en som slav eller liknande är det självklart att man inte ska kunna testamentera sin kropp till nekrofiler. Rättsosäkerheten i förslaget är obefintlig, och det vidriga och nedbrytande beteendet som nekrofili är bör givetvis inte uppmuntras av staten.

Sveriges liberaler har i kör med den svenska vänstern en längre tid fört ett krig mot normer och moral. De tror att om människan är fri från alla seder, normer och moral kommer den att bli lyckligare.

Men verkligheten är en annan. När de vinkar adjö till moralen vinkar de också adjö till frihetens skydd. Det är vår moral som säger att det är fel att mörda, stjäla, våldta eller skända andra människor.

Det är en norm i Sverige att vi inte antastar eller hotar varandra, vandrar nakna på gatorna, och att vi respekterar alla människors lika värde.

LUF säger nu att de inte vill basera lagar på moral. Frågan är vad vi då ska basera lagar på, om inte på vad som är rätt och fel? Om vi ska basera lagarna på LUF:s fritt flytande omdöme har vi nu fått ett smakprov på vad det skulle innebära. Det är nej till kungahus och fritt fördelad föräldraförsäkring, men självklar rätt till incest och nekrofili. Förmynderi för småbarnsföräldrar blandat med moralisk anarki är LUF:s svar på Sveriges utmaningar.

I KDU har vår politik alltid sin utgångspunkt i våra värderingar och vår moraliska kompass. Det leder till vårt engagemang för en stark rättsstat som ska skydda människor från bland annat våld, sexuella övergrepp och nekrofili. Vi vill bygga ett samhälle på goda värderingar där människor har rätt till hjälp och skydd i utsatta familjesituationer, och inte ett samhälle där familjen blir en otrygg och traumatiserande miljö.

När liberaler vill legalisera skändandet av döda kroppar och incest säger vår moral tvärt nej. För till skillnad från liberaler och vänstern har vi fortfarande vår moral intakt, och vi kämpar för det som är rätt och mot det som är fel. 

Linus Rehn

Distriktsordförande KDU Stockholm

Häng med i debatten – följ Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publisert: