Ni tiger om filmen Kakabaveh spred

Publicerad:
Uppdaterad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Replik från Vänsterpartiet om Amineh Kakabaveh-affären

Riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh (V) delade i våras en grovt rasistisk film på sin Facebooksida. Inser inte skribenterna allvaret med att en framträdande vänsterpartist sprider rasistiska lögner om afrosvenskar, skriver Aron Etzler i en replik.

REPLIK. Riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh delade i våras en grovt rasistisk film på sin Facebooksida och försvarade därefter filmens innehåll. Filmen hade gjorts av den nazistiska organisationen Nordisk Ungdom och innehöll grovt kränkande lögner om somalier.

Många vänsterpartister blev förstås bestörta över att detta skedde. Några vänsterpartister, flera av dem själva afrosvenskar, har därefter väckt frågan om Amineh Kakabaveh kan vara kvar som medlem i Vänsterpartiet.

Detta faktum väljer de vänsterpartister som skriver på Aftonbladets debattsida att helt förtiga i sitt inlägg. Men utan denna bakgrund blir debatten om Amineh Kakabavehs roll i Vänsterpartiet oärlig och också obegriplig för läsarna.

Istället hävdar skribenterna ”att frågan kommit upp efter påtryckningar från olika islamistiska och traditionalistiska grupper utanför partiet”, det är ett befängt och helt grundlöst påstående.

Inser inte skribenterna allvaret med att en framträdande vänsterpartist sprider rasistiska lögner om afrosvenskar?

Vänsterpartiet har inte inlett något uteslutningsärende av Amineh Kakabaveh. Istället har vi sökt dialog.

Detta har försvårats av att Amineh Kakabaveh undviker att träffa partiledningen för samtal om saken. Men vår dörr står fortfarande öppen för att ha en sakligt grundad dialog. Vid det här laget är de flesta vänsterpartister ganska trötta på en debatt som förts i högt tonläge.

Oavsett denna debatt så kommer vi i Vänsterpartiet att fortsätta vårt arbete mot hedersförtryck.

Det är vi som har sett till att kvinnojourerna fått mer resurser. Vi är det enda parti som röstat för totalt förbud mot barnäktenskap i riksdagen. Kvinnoförtryck ska aldrig relativiseras – det ska bekämpas.

Aron Etzler, partisekreterare (V)

Häng med i debatten och kommentera artikeln – följ Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM