Du är ingen Sverigevän, Jimmie Åkesson

Mona Sahlin: Aborträtten finns för att slippa vara beroende av män som du

Publicerad:
Uppdaterad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Du är en vän av det som så många män med makt har velat. Att kontrollera kvinnor och själv vara den som bestämmer vad som är en fungerande familj och vilka som ”fallerar”, skriver Mona Sahlin.
Du är en vän av det som så många män med makt har velat. Att kontrollera kvinnor och själv vara den som bestämmer vad som är en fungerande familj och vilka som ”fallerar”, skriver Mona Sahlin.

DEBATT

DEBATT. Hur vågar du, Jimmie Åkesson? Hur kan du ha samvete att kalla de som genomgår abort för ”tillhörliga fallerande familjer”?

Att döma ut alla som tagit detta steg i sina liv, detta svåra steg som ändå i vårt land är ett eget och fritt val. Vi som gjort abort.

Vi är kvinnor som just för att slippa vara beroende av män som du, män med makt och farlig moralism, män som hatar fria kvinnor mer än de älskar friheten att vara människa, tänker försvara det som ger oss vår rätt.

Vår rätt att bestämma om vår kropp, just för att vi älskar livet så mycket.

Jag har fött barn, förlorat barn, fått missfall och gjort abort. Allt detta är en del av mitt och många kvinnors liv.

En fallerande familj? Hur vågar du, Jimmie Åkesson? 

Du som påstår dej vara en så kallad Sverigevän. Hur kan du?

Egentligen har du väl just nu avslöjat dej.

Du är en vän av det som så många män med makt har velat. Att kontrollera kvinnor och själv vara den som bestämmer vad som är en fungerande familj och vilka som ”fallerar”.

En Sverigevän står upp för de fri- och rättigheter som vi har kämpat oss till. 

Det är inte vad du och ditt parti är.

Abort är en del av det fria val som kvinnor i Sverige har rätt att göra. En del av de val som är outsägligt svåra att göra – men som bara vi kvinnor skall få avgöra, för vår egen kropp är vår att bestämma över.

Sverigevänner står upp för svenska fri- och rättigheter för kvinnor. Det har du just nu fjärmat dej ifrån, Jimmie Åkesson. 


Mona Sahlin


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publicerad: