ÅSIKT

Läsarna: Självklart ska du vara lojal mot jobbet

avUlrika Lundberg

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

McDonalds beslut att sparka missnöjesbloggaren får stöd av Aftonbladets läsare

McDonalds i Örebro upptäckte att en anställd ung kvinna skrev ner arbetsplatsen på sin blogg – och kickade henne.

Helt rätt!, anser en majoritet av läsarna.

Sunkig jobbsituation eller inte. Hamburgerkedjans beslut att sparka den missnöjespysande bloggerskan var helt rätt, tycker de allra flesta av Aftonbladets läsare. Fallet har väckt starka reaktioner. I över 200 läsarkommentarer diskuteras huruvida det är okej att lufta sitt agg mot jobbet på nätet. Och läsarna är relativt eniga – lojalitet med arbetsgivaren är en självklarhet.

– Företaget betalar ens lön då ska man bannemig vara lojal. Gillar man inte jobbet finns det andra arbetsgivare, skriver signaturen ChinaMarty, som får medhåll av en annan läsare:

– Hade jag haft en anställd som skrivit "skit" om mig på sin hemsida hade jag gjort samma sak.

Andra läsare är förvånade och tycker att det borde vara en del av yttrandefriheten att blogga och facebooka fritt om sin arbetsgivare.

Enligt arbetsrättsjuristen Ann Düring är det en vanlig missuppfattning, framför allt bland unga:

– Det här är ett nytt problem. Unga tror att det är fritt fram att säga vad som helst på Facebook. Tanken att en blogguppdatering kan kosta jobbet finns inte ens hos de flesta yngre.

Var går då gränsen för vad du får säga om jobbet?

– Det är svårt att säga, vi har väldigt få prejudikat. Kritikrätten är ganska vid. Men du får inte svartmåla arbetsgivaren som kriminell, gå ut med att bolaget lurar kunderna eller smiter från skatten. Inte heller vräka ur dig kommentarer om att de anställa på lagret behandlas som i Auschwitz. All kritik som företaget kan ta skada av måste tas internt först.

Spyr du galla över chefen kan det dessutom falla under förtal.

– Sunt förnuft måste styra.

Ann Düring spår att vi kommer se allt fler fall med sparkade missnöjesbloggare framöver. Däremot tror hon inte att det kommer göra oss mer försiktiga när vi pratar jobb på nätet.

– Tvärtom tror jag att acceptansen för vad som får sägas kommer bli vidare och vidare.