ÅSIKT

”Mina barnbarn åker till mig i teleporter”

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
Foto: Tekniken I framtiden kan vi spraya med en flaska och så lagas ozonlagret.
DEBATT

Om ungefär 50 år kommer jag säkert att vara mormor eller farmor. Och mina barnbarn ska kunna åka till mig, med en teleporter. Den ser ut som ett omklädningsrum. Det ska finnas affärer, men de står inte på marken utan är 100 000 meter upp i luften. Man ska kunna flyga till andra länder med tefat. De ska inte släppa ut några avgaser, för tefaten går på el. Man laddar dem genom att sätta in dem i en ”lucka” som öppnar sig när man kommer nära. Tefatet ska kunna bära 1000 ton eller mera, och cirka 100 personer.

Ozonlagret ska man kunna laga, tror man. Men i själva verket blir det inte så mycket bättre. Man sprayar med en flaska så kommer det ut en speciell luft och man tror att det ska lagas. Men det växer egentligen bara ihop 1 cm varje år! Hålet är nu väldigt stort, det är lika stort som Asien och Afrika tillsammans. Det är alldeles torrt i Afrika, Australien, Asien och Sydafrika.

Man kan knappt bo där på vissa delar för att det är så varmt. I Europa är det 20 grader varmt på vintern och hösten och 60 garder varmt på sommaren och våren. Man dör i 50–65 årsåldern, man blir inte så gammal på grund av hålet i ozonlagret. Det finns mer och mer kärnkraftverk, för man har inte kommit någon bättre metod att ge el på.

Minna Hellman,

11 år, Forsvik