ÅSIKT

Fusklappar vecka 50

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Tom hand

I tisdags hölls en minneshögtid för Nelson Mandela. Ledare från hela världen samlades, det hölls tal och var så värdigt det kan bli på en idrottsarena i ösregn. För hörselskadade teckentolkades allt – trodde vi. Men i efterhand har det visat sig att dövtolken bara, tja, gestikulerade. Nåt tecken ska ha betytt ”räkor”. Det är inte rättvist mot Mandela men det är svårt att bortse från ironin när politiker tolkas med tomma gester.

#YOLO

Ni vet hur det är. Man ser typ Lasse Kronér på Ica och man tänker att nu ska jag vara värdig och sval. Men så tar det två sekunder och sen står man där och tar kort på sig själv med Lasse. Så, låt oss inte döma Obama, Cameron och Thorning Schmidt för hårt för den där selfien på Mandelas minnesceremoni. Längst inne är vi alla fortfarande bara inflyttade lantisar som blir DÖglada när vi ser en kändis.

Hkk-pr

Okej, vi erkänner. Hovets film där prinsessan Estelle bakar pepparkakor kastade oss närapå i koma av sötchock. Hovet sägs leta efter en ny informationschef, men vem det än blir borde driva igenom följande kommunikationsplan: Kungen ”jobbar hemifrån” från och med nu (undantag medges för älgjakt och riksdagens öppnande). All extern kommunikation sker via gulliga filmer på prinsessan Estelle. Et voilà – monarkin är säkrad.

Pk-pr

Kollegorna på Expressen avpixlade ett antal SD-politiker och fram trädde en massa rasistiska åsikter. När Linus Bylund skulle förklara detta i Aktuellt valde han som så ofta förr att skylla på medierna. Förstod vi rätt så har partiet hamnat i en ond cirkel när de här ”bondläpparna, idioterna och rasisterna” visas upp – och lockar fler av samma sort till SD. Nästa gång Bylund, lär av pr-proffsen: baka pepparkakor. Eller drömmar.

Sista striden

Efter fyrtiotusen miljarder omröstningar, utredningar och twittergräl blev det till slut avgjort: det blir ingen höjd brytpunkt för statlig inkomstskatt. För de allra flesta av oss väljare nåddes dock en annan brytpunkt redan för flera veckor sedan – den där vi slutade bry oss om riksdagspartiernas kattrakande och i stället började engagera oss i det som är viktigt på riktigt: kvarg eller inte kvarg i lussekatterna?