Män förmår inte att göra världen bättre

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Uppdaterad 2013-10-31 | Publicerad 2013-10-30

Johan Ehrenberg: Det finns inga argument mot en feministisk revolution

Johan Ehrenberg.

DEBATT Att en tio år gammal artikel plötsligt seglar upp och blir läst av snart 100 000 via Aftonbladet, säger en del om internets styrka. Trots att tio år gått är män oförmögnaa att ta itu med våldet mot kvinnor. Det positiva är möjligen att en ny generation tjejer och killar försöker en gång till där vi äldre gjort bort oss.

För så är det ju.

Alla män delar ansvaret för våldtäkter och kvinnoförtryck, vi är alla del i denna manliga makt som låter det pågå. Passiva medbrottslingar.

Artikeln för tio år sen handlade om hur män försöker vara osynliga som grupp. Gömma sig. Vi finns inte, vi är bara ”individer”, som man har jag inget ansvar för vad andra män gör…

Det som hänt på tio år är väldigt lite. Det är outhärdligt.

När jag idag skriver om oss män är det med en insikt jag saknade för tio år sen.

Jag blir alltmer övertygad om att vi män helt enkelt är mindre intelligenta, vi verkar oförmögna att själva ställa om och göra förbättringar för oss och våra barn.

All förbättring kommer från kvinnor som därför bekämpas. Herregud, har vi ännu inte fått lika lön för lika arbete? Har vi fortfarande deltidsfällan för tjejer? Har vi inte delad föräldraförsäkring? Finns det fortfarande män som våldtar?

Vilket ointelligent misslyckande!

Låt oss vara ärliga. Män har som grupp makten på jorden. Vi är en minoritet. Det är med våld vi behåller makten. Knytnävarna, pengarna och vapnen.

Kolla intelligensen hos den här varelsen:

På tio år har män lyckats starta flera vanvettiga krig som inte löst något.

På tio år har män flabbat bort klimathotet och inte gjort något alls för att ställa om.

På tio år har män misslyckats med hela privata finanssystemet, det brakade ihop och män beslutade då skicka in ännu mer pengar i bankerna för att … hö, hö… bättre lycka nästa gång.

Bastuklubbar på världsnivå.

Mäns makt misslyckas göra det mänskligheten måste göra.

Våldtäkter är en förlängning av manligt våld. En man som våldtar en kvinna är sjuk. Saknar empati, är feg och använder våld eftersom han är krigsskadad av könskriget. Att han inte ser det och att andra försöker bortförklara det handlar om skyttegravarna vi kryper omkring i.

Hur försvarar vi män vår makt?

Vi kvoterar män i alla sammanhang. (Pengamakten framförallt)

Vi förtrycker med ord, ”jävla hora”, ”lilla gumman”, ”haru mens” osv osv.

Vi förnedrar med sexbilder och hävdar sen att ”har du ingen humor”.

Vi ignorerar smarta tjejers förslag av den enkla orsaken att vi vet att vi är lite korkade.

Och om inget av det där funkar blir det våld. Pengavåld (ja, alliansens sjukförsäkringspolitik är ett jäkla kvinnoförtryck), lagvåld (våldtäktsmän skyddas), religionsvåld (kvinnoförtryck motiveras med ”gud”) och tillslut den knutna näven i hemmet.

Hur fan kan vi ha kvinnojourer fortfarande i Sverige? Och varför har de fortfarande ont om resurser?

För 30 år sedan lärde jag mig vad en man är när jag bytte kön i sex månader. Jag fick en glimt av mitt köns agerande från andra sidan. Det förändrade mitt liv.

Jag träffar idag unga tjejer som kämpar emot, fantastiska, fria och starka. Samtidigt blir jag förfärad när jag märker hur många av dem som käkar piller, mediciner, för att stå ut.

Depressioner komna ur manssamhällets eländiga hat.

Feminismen är den största revolutionen mänskligheten haft sedan någonsin. Mäns försök att bromsa den (oberoende om det är i Saudiarabien eller i finansvärldens slutna manliga rum) är dömd att misslyckas. Vi har inga argument, vi har bara våld mot de kvinnor som säger emot som argument.

Just nu lägger jag all kraft på att starta en ny dagstidning i Sverige. ETC. Den ska vara socialistisk, grön och självklart feministisk.

Min dröm med den är att en sådan här artikel inte behöver skrivas om tio år.

Visst vore det en verklig framgång!

Johan Ehrenberg