Fegt av er att förneka invandringens följder

Jimmie Åkesson: Kom in i matchen i stället för att gapa ”rasism”, Sabuni och Johansson

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Att försöka gömma undan konsekvenserna av invandringen är både fel och fegt, Nyamko Sabuni och Morgan Johansson. Att i stället sätta fingret på problemen, även om det innebär en risk att bli kallad fula ord, är däremot ett steg mot en möjlig positiv förändring, skriver Jimmie Åkesson.
Att försöka gömma undan konsekvenserna av invandringen är både fel och fegt, Nyamko Sabuni och Morgan Johansson. Att i stället sätta fingret på problemen, även om det innebär en risk att bli kallad fula ord, är däremot ett steg mot en möjlig positiv förändring, skriver Jimmie Åkesson.

DEBATT. Hedersvåld, klanstrukturer, barnäktenskap, könsstympning och gängvåldtäkter är några exempel på konsekvenser som den ansvarslösa invandringen har inneburit, och innebär, för Sverige.

Att förneka och försöka gömma undan detta är både fel och fegt. Att i stället sätta fingret på problemen, även om det innebär en risk att bli kallad fula ord, är däremot ett steg mot en möjlig positiv förändring.

I våra grannländer har såväl Socialdemokraternas som Liberalernas systerpartier insett detta och gjort uttalanden som i Sverige sannolikt skulle vålla våldsam debatt.

Frågan är vad Morgan Johansson och Nyamko Sabuni anser om sina egna systerpartier i Danmark, där debatten är nykter och målinriktad. Är de danska Socialdemokraterna eller Liberalernas systerparti Venstre ”tvättäkta rasister” och ”ovärdiga”?

Varje gång jag lyfter upp någon av de många destruktiva effekterna av regeringens massinvandringspolitik så kommer den hätska retoriken, falsettkörerna och de innerligt fega och tröttsamma invektiven fram. Det slår aldrig fel.

När jag häromdagen konstaterade att Sverige behöver ett totalstopp för all invandring som innebär en ekonomisk, social eller kulturell belastning, så var Morgan Johansson snabb med att vädra sitt hat på sociala medier: ”SD är och förblir ett tvättäkta rasistiskt parti”.

Kom igen Morgan, kom in i matchen. Du, jag och de allra flesta andra svenskar vet att det där bara är löjligt. Att gapa ”rasism” så fort någon vill motarbeta destruktiv kultur, eller värderingar om du så vill, är inte bra för vare sig det politiska samtalet, för Sverige eller för dig personligen; du gör dig ju bara till allmänt åtlöje.

Liberalernas Nyamko Sabuni, som inte hörts och setts särdeles mycket i debatten, ville inte vara sämre och var snabb ut med ett, lika löst som okunnigt, tyckande: ”Hätska utfall mot invandrare på Twitter är ovärdigt en partiledare för ett riksdagsparti”.

Förlåt, men jag trodde att det en gång så vanliga tricket, att låtsas att kritik mot invandring är samma som kritik mot enskilda invandrare, var en fuling ni slutade med för många år sedan, när det stod klart för de allra flesta svenskar att sådan retorik är substanslös och destruktiv.

Att brännmärka ett specifikt ämne och få meningsmotståndares åsikter att vara synonyma med rasism, eller något annat förkastligt, är en taktik som de svenska Socialdemokraterna, Liberalerna och andra vänsterliberaler har praktiserat länge. Frågan är hur den taktiken står sig vid en exponering av Socialdemokraternas och Liberalernas systerpartier i vårt grannland, Danmark.

Mette Frederiksen, socialdemokratisk statsminister i Danmark, står upp för visionen om noll asylsökande och motiverar bland annat sitt ställningstagande med att ”Vi ska akta oss så att det inte kommer för många till vårt land, för då kan vår kraft att hålla samman försvinna”.

Frederiksen drar även den rimliga slutsatsen att tidigare politiker har gjort helt fel eftersom de har ställt för få krav på invandrare som kommer till Danmark. Exempelvis som kraven att de ska kunna försörja sig och ta till sig de "danska värderingarna".

Det är inte utan att man undrar vad Morgan Johansson tycker om denna rakryggade tydlighet inför ett påtagligt problem. Det känns väldigt o-socialdemokratiskt, åtminstone i en svensk kontext.

Liberalernas systerparti Venstre skriver på sin hemsida att den som väljer Danmark ska lära sig det danska språket och ta till sig danska värderingar och normer.

Jag är nästan säker på att jag inte behöver förtydliga detta, vare sig för Nyamko Sabuni eller någon annan, men jag tar det säkra för det osäkra: Venstre skriver, om än med andra ord, att det finns risk att invandring av grupper som inte anpassar sig avseende värderingar och normer utgör en kulturell belastning.

Är budskapet på Venstres hemsida ett ”hätskt utfall mot invandrare”? I så fall, varför kallar ni dem ”systerparti” på er egen hemsida?

Återigen. Kom in i matchen i stället för att stå och gapa fula ord. Era partier har, gemensamt och i samförstånd, bringat enorm olycka över Sverige de senaste decennierna. Er tunga skuld i den uppkomna situationen är inte något som kommer att försvinna.

Hur tror ni det uppfattas i långa loppet när ni väljer att ducka för debatten om sakfrågorna, inte minst era många misslyckanden, och i stället står och pekat finger åt oss som arbetar konstruktivt för Sverige och Sveriges medborgares bästa?


Jimmie Åkesson, partiledare (SD)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publisert:

LÄS VIDARE