SD är redo – och vi hoppas på nyval

Jimmie Åkesson: Vår moraliska skyldighet att avsätta regeringen

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Vi är, oavsett scenario, beredda att ta ansvar för den situation som nu uppstår och är redo att samtala med alla partier för att vända utvecklingen i landet, skriver Jimmie Åkesson.
Vi är, oavsett scenario, beredda att ta ansvar för den situation som nu uppstår och är redo att samtala med alla partier för att vända utvecklingen i landet, skriver Jimmie Åkesson.

DEBATT. Varje dag med Stefan Löfven som statsminister är en förlorad dag.

Det innebär ytterligare en dag då nonchalansen inför skjutningarna på våra gator fortsätter. Ytterligare en dag då gängkriminella flyttar fram sina positioner, då arbetslöshets- och bidragskarusellen snurrar vidare och då nedmonteringen av välfärden fortgår.

Vi Sverigedemokrater har varit tydliga med att vi kommer att agera om en direkt möjlighet att avsätta denna urusla regering uppstår. Efter Vänsterpartiets besked står det klart att en majoritet i Sveriges riksdag saknar förtroende för regeringen.

Vårt löfte står fast. Med detta som utgångspunkt lämnade vi i torsdags in ett yrkande om misstroende mot Stefan Löfven.

Det är ingen hemlighet att Sverigedemokraterna aldrig någonsin haft förtroende för varken Stefan Löfven eller hans regering. Den linjen vilar på minst sagt goda grunder.

Statsministern har med närmast skrämmande konsekvens fullständigt kapitulerat inför samhällsproblem som bara blir värre och värre för varje dag som går.

Listan av misslyckanden kan göras lång.

  • Kriminaliteten skenar och vi ligger numera i topp när det gäller dödligt skjutvapenvåld i Europa. Kriminella gäng styr förorterna, ambulanspersonal utsätts för stenkastning och unga kvinnor vågar inte gå ut ensamma.
  • Pensionerna i Sverige är de sämsta i hela Norden.
  • Arbetslösheten är den högsta sedan 90-talskrisen och i fjol konstaterades att arbetslösheten bland utrikes födda låg på närmare 19 procent. 675 000 vuxna som invandrat till Sverige är beroende av bidrag.
  • Människor dör i rekordlånga vårdköer. I ett läge när varenda krona behövs för att finansiera välfärden har Stefan Löfven prioriterat annorlunda. I stället för att värna svensk välfärd har det slussats iväg miljard efter miljard till andra länders medborgare. Genom ett orimligt generöst bistånd och andra massiva bidrag till illa skötta EU-länder. Sveket är totalt.

Allt detta sammantaget är ett resultat av Stefan Lövens oförmåga, självgodhet och systematiska vägran att ta ansvar för de fel och misstag som begåtts.

Än mer illavarslande är det faktum att statsministern fortsätter att sticka huvudet i sanden och absolut inte säger sig se någon koppling mellan en ansvarslös invandringspolitik och eskalerande samhällsproblem på i princip alla politikområden.

I stället för att försöka förstå, samla oppositionen och hitta en väg framåt har S krokat arm med Miljöpartiet, som lagt fram det ena tokiga förslaget efter det andra.

En redan usel politik har blivit ännu mer usel för varje dag som har gått.

Det är, sett i ljuset av detta, statsministerns oförmåga och brist på verklighetsförankring som gör att det nu finns en majoritet i riksdagen som står bakom ett misstroende.

På måndag kommer vi rösta för att avsätta den här regeringen. Det är vår moraliska skyldighet och vår plikt. Vår förhoppning är att det innebär ett nyval.

Sverige behöver ett helt nytt politiskt ledarskap som tar tag i samhällsproblemen och faktiskt löser dem. Tiden för flosklerna och de tomma tunnornas skramliga retorik är över. Nu krävs det handfasta lösningar. Inget annat duger.

Vi är, oavsett scenario, beredda att ta ansvar för den situation som nu uppstår och är redo att samtala med alla partier för att vända utvecklingen i landet. Förhoppningsvis får vi på måndag, när frågan sannolikt avgörs i kammaren, se startpunkten för en förändring till det bättre.

Sverige förtjänar det. Sverige förtjänar en ny stark politisk kraft som har modet och viljan att ta itu med alla destruktiva konsekvenser som Stefan Löfvens statsministerperiod har inneburit för svenskarna.

Vi sverigedemokrater står vid vårt ord. Vi håller våra löften. Och vi kommer aldrig någonsin att säga nej till en möjlighet att göra Sverige till ett bättre land. För oss kommer kärleken till vår nation och omsorgen om våra medborgare först.


Jimmie Åkesson, partiledare (SD)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publisert:

LÄS VIDARE