Debatt

Kristdemokraternas sociala patos dränks av alliansen

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

DEBATT

Kristdemokraterna är ett utrotningshotat riksdagsparti, spår flera statsvetare. Det är få som tror att partiet klarar fyraprocentspärren i nästa val. En förklaring till detta är att partiet är för konservativt gammeldags. Bakåtsträvare som försöker stoppa en utveckling som inte går att stoppa. Ungefär som Don Quijote som slogs mot väderkvarnar.

Det konservativt mossiga som kristdemokraterna predikar handlar om allt från att vara motståndare till abort till att som enda riksdagsparti kämpa mot homoäktenskap. Deras syn på familjen är som en saga. Det var en gång en mamma, en pappa och ett barn som levde lyckliga hela livet, och det kommer aldrig att ändras. Det blir sorgligt med tanke på att alla redan vet att så ser verkligheten inte ut.

Det finns vissa frågor som kristdemokraterna också är bra på. De har lyckats att lyfta frågan om etik och moral i omsorgen. Partiet satte fingret på hur illa många behandlas inom äldreomsorg och sjukvård. Men i dag har de inte lyckats behålla de sociala frågorna som profilfrågor även om både Göran Hägglund och Maria Larsson gör sitt bästa för att lyckas med det. Partiets sociala patos dränks av alliansen jakt på de mest utsatta och framför allt av Mats Odells rea på statliga bolag.

LOTTA GRÖNING

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Lotta Gröning

ÄMNEN I ARTIKELN

Lotta Gröning