ÅSIKT

Carl Bildt gör också tvärtom

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Natten till fredag klockan 00.16 fick jag ett mejl av Carl Bildt. Där stod God Morgon. Jag har inte hunnit skriva artikeln ... Några timmar senare var han utrikesminister. Jag gillar Carl Bildt, han har humor, kompetens och är en skicklig politiker. Sist jag träffade Carl Bildt var på valdagens kväll i SVTs studio . Han var i toppform och redan då spekulerade vi om han skulle kunna bli minister. Carl Bildt slog ifrån sig med näbbar och klor. Han blev lite genererad när K G Bergström konstaterade att det inte skulle gå så bra eftersom utrikesministern då riskerade att överglänsa statsministern.

Men Fredrik Reinfeldt räds inte gamla rävar som Bildt. Därmed chockade han många genom att utnämna en gammal statsminister till utrikesminister. Men alliansen har inte någon som är mer kompetent än Carl Bildt.

Det är bara att konstatera att det bestämda nejet som Göran Persson levererade innan han glatt sa ja till partiledarposten har blivit vägledande för alla maktsugna politiker. Nej, nej, nej sa också Bildt och blev utrikesminister.

I den politiska världen betyder numera ett nej alltid ett ja! Politiker använder numera tvärtomspråket. Lägg det på minnet.

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM