Erik Ullenhag är vägen framåt för Liberalerna

Liberaler i Jönköpings län: Vi är inte överens om någon annan kandidat

Publicerad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Foto: TT
För oss som skriver under den här artikeln och som alla är aktiva i Liberalerna i Jönköpings län är Erik Ullenhag det självklara namnet till ny partiledare, skriver 34 liberaler.

REPLIK. I Aftonbladet den 7 juni står det att ett antal Liberaler i Jönköpings län stödjer Nyamko Sabuni som ny partiledare och att Liberalerna i Jönköpings län är överens om att Sabuni kan ena partiet.

Detta är inte klargjort ännu, medlemsomröstning pågår. Det är bra att det finns flera kandidater, men för oss som skriver under den här artikeln och som alla är aktiva i Liberalerna i Jönköpings län är Erik Ullenhag det självklara namnet till ny partiledare för Liberalerna.

Nedgången för Liberalerna har pågått under lång tid. En av förklaringarna till att Liberalerna har tappat väljarstöd är att vi försökt nå framgångar genom snabba och spetsiga utspel som inte varit förankrade i partiet och som inte hänger ihop.

Det budskap Erik skickar är att han vill att väljarna skall känna igen sig i vårt parti och veta i förhand vart vi skall landa. Politik är ett maratonlopp och inte ett 100-meterslopp.

Liberalernas rötter finns bland annat i den idétradition som kallas frisinne. Detta har historiskt sett till att vårt parti har haft goda kontakter med civilsamhället. Denna folkliga förankring har succesivt försvagats, vilket har gjort att vår politik inte längre är lika relevant för vanligt folk.

Erik Ullenhag har tydligt deklarerat att denna utveckling är olycklig och han vill arbeta för att återknyta kontakten med partiets folkrörelsetradition.

För oss står Erik Ullenhag för framtidstro och ett snällare politiskt samtal i Sverige.

Vi måste bli ett parti som har en politik för hela landet och inte bara för storstäderna. Här kan Erik Ullenhag göra skillnad.

Liberalers framtidstro behöver skvätta över till andra delar i samhället. ​Att barn skall ges möjlighet till en bra utbildning – även de som bor i det som kallas utanförskapsområden, en likvärdig sjukvård och en god omsorg om våra äldre är nödvändiga i alla delar i landet.

Om inte får vi ett land som går isär där glesbygd ser på städer med misstro.

Med Erik Ullenhag som ledare får vi en politiker som vill se ett snällare Sverige​. Enbart tillsammans kan vi svenskar bygga ett bättre samhälle. Vi som engagerar oss politiskt gör det av en anledning.

Vi gör det för att vi tror på ett demokratiskt samhälle. Vi gör det för att vi bryr oss om varandra och för att vi vill förbättra livet för fler än oss själva. Det gör alla som engagerar sig i politik oavsett parti. Världen och Sverige behöver mer snällhet. Det är centralt för att värna ett Sverige som håller samman.

Liberalerna behöver ny energi, riktning, teamkänsla och en ledare som kan bygga ett vinnande lag. Vi behöver ge utrymme åt flera profilerade företrädare såväl nationellt som i Jönköpings län och i dess kommuner.

Vi behöver en ledare som bottnar i den socialliberala ideologin, som förmår ingjuta kraft och energi i vårt parti. Vi är övertygade om att den personen är Erik Ullenhag.


Anders Rickman, Habo
Micael Carlsson, Eksjö
Hans-Lennart Ydrenäs, Tranås
Ann-Katrin Strand, Gislaved
Anna Ekström, Aneby 
Maria Alsen, Habo
Liselotte Heinonen, Habo
Amanda Valentin, Bankeryd
Olle Johnsson, Aneby 
Åke Wredén, Eksjö 
Monika Kvarnstrand Andersson, Bankeryd
Carina Rickman, Habo
Karl-Erik Eiderbrant, Skirö 
Bengt Faleskog, Bottnaryd 
Carin Hamar, Eksjö 
Gun-Britt Sabelstierna, Jönköping
Anders Almfors, Habo
Anna-Karin Carstensen, Jönköping
Olle Sjöberg, Eksjö
Rune Hultkvist, Jönköping
Gunilla Ydrenäs, Tranås
Rolf Lövkvist, Bankeryd
Roger Strand, Gislaved 
Dag Jonasson, Jönköping
Anna Lisa Lundvall, Eksjö
Berith Jerkler, Brandstorp
Rickard Ydrenäs, Tranås
Marie Lövkvist, Bankeryd
Kerstin Wredén, Eksjö 
Albin Rickman, Habo
Lars-Erik Zachrisson, Bottnaryd
Annika Carp, Falköping
Eva Eriksson, Tidaholm
Barbro Westerholm, Stockholm


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Så här skriver du en debattartikel 00:34
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM