Debatt

Läsare: Jag har sålt sex — mådde inte dåligt

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

DEBATT

Blandade reaktioner på undersökning

Att 1,7 procent av ungdomar uppger att de sålt sex väcker blandade reaktioner bland läsarna. Vissa ser inga problem med sex för pengar, andra läsare tolkar det som brist på närhet och ömhet från föräldrarna.

Signaturen Space Pigeon har egna erfarenheter, och tror inte att alla som säljer sex mår dåligt: ”Jag har sålt sex en gång. Till en man som jag inte var speciellt attraherad av, men jag ville gå ut o festa och ville ha lite mer cash. Mådde inte det minsta dåligt över det då, och har inte gjorts det sen dess heller.”

Flera andra läsare tycker inte heller att det är något att uppröras över. Ungdomarna vill göra det, skriver KAkula, och tror att de flesta varken tar droger eller mår dåligt på annat sätt.

Brist på ömhet

Men andra läsare upprörs över fenomenet. ”Det är skrämmande med unga tjejer som bjuder ut sig på nätet” skriver Kapkidd, och signaturen AlfonsÅberg ser det som ett bevis på för lite ömhet och närhet i hemmen.

Andra ifrågasätter resultatet av undersökningen, som Xelom: ”Den som varit lärare på gymnasiet vet dock att åtminstone ett par elever i varje klass - och särskilt i de lägre årskurserna - inte är seriösa när de svarar på den här typen av undersökningar.”

Vad tycker du? Delta i diskussionen!

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt