SD:s klimatpolitik är kostnadseffektiv

Slutreplik från SD om miljöpolitik

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Slutreplik från Martin Kinnunen.

DEBATT

Stina Bergström (MP) skriver i sin replik (den 23/1) att SD röstade emot Parisavtalet.

Sanningen är att vi inte motsatte oss ett svenskt undertecknande, bara att EU först skulle meddela vad det skulle innebära för svensk del. Avtalet i sig säger inte något om hur mycket svenska utsläpp ska minska.

Det bör framhållas att regeringen vill förhandla fram det absolut sämsta förslaget för svensk del, vilket innebär att Sverige får störst krav, medan flera andra länder i EU helt slipper undan och till och med kommer kunna öka sina utsläpp.

Att MP vill fortsätta att subventionera väderberoende energi på bekostnad av kärnkraft är Bergström helt öppen med. Vad hon talar tyst om är hur det har fungerat i Tyskland. Där ökar utsläppen idag tack vare att man tvingats öka förbränningen av kol när kärnkraften avvecklas.

MP talar sig också varma för ineffektiva klimatbidrag till kommunerna. Det är högst osäkert om utsläppen verkligen kommer minska med 442 000 ton, men givet att så sker motsvarar det några promille av de svenska utsläppen.

Vidare slösar regeringen miljarder på skattelättnader för importerade biodrivmedel, som i värsta fall ökar koldioxidutsläppen.

Inte minst gröna partier i EU-parlamentet ogillar detta. I minst tjugo år har vi hört om Sveriges ”enorma potential” på detta område, men efter decennier av slöseri med skattebetalarnas pengar är resultatet ytterst magert.

Sverigedemokraterna motsätter sig miljardrullning till ingen eller minimal nytta och står upp för en kostnadseffektiv klimatpolitik.


Martin Kinnunen, miljöpolitisk talesperson (SD


Häng med i debatten – följ Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

Martin Kinnunen

Sverigedemokraterna

Miljöpolitik