Det handlar om ett tryggare och friare samhälle

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Debattören: Därför måste Datalagringsdirektivet antas

Motståndet mot Datalagringsdirektivet visar på den bristande kommunikation som paralyserat den demokratiska mekanismen i Sverige, och visar på behovet av en utvärdering av våra valda representanter.

Det saknas tillstymmelse till logik i Bylunds argumentation (AB Debatt 17/3) om att syftet med Datalagringsdirektivet är allmän övervakning. Det är demagogiskt att hävda att lagstiftningen leder till spioneri på gemene man, som Bylund antyder.

Den väljargrupp som motståndare till Datalagringsdirektivet, inklusive Bylund, riktat in sig på är den så kallade internetgenerationen, och jag ifrågasätter om invändningarna baseras på principiella skillnader eller om detta är politisk röstplockning hos en lättflörtad väljargrupp.

Illusioner om att övervakningsapparaten dokumenterar vår kommunikation skrämmer också de svårskrämda, men den tillfälliga förvirringen får inte överskugga det faktum att steget mot ett tryggare och friare samhälle gynnar alla medborgare.

Medborgarna måste genomskåda Bylunds demagogiska försök att visa på existensen av en övervakningsapparat som utan bevisad skuld bestraffar oskyldiga människor.

Samtidigt måste kommunikationen om förslaget bättras, och det ansvaret faller på de förtroendevalda.

Det vore ansvarslöst av svenska folket att säga nej den utveckling som desperat vill förmå staten att ta sina mest elementära uppgifter på större allvar: att garantera medborgarnas säkerhet och deras rätt till frihet och egendom.

Peshwas Farik Saadon

Författare och egenföretagare

Publisert:

Ämnen i artikeln