Debatt

REPLIK FHM:s chefredaktör: Män älskar vackra kvinnor

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

DEBATT

Bäste Marcus!

Så här är det:

Vår reklamfilm har tidigare visats i mer än 15 andra länder där FHM säljs, och inte i ett enda av dessa länder har det framkommit synpunkter runt filmen. Bara i Sverige!!

Jag förstår inte varför vi på FHM skulle tycka att ”män är djur”? Tvärtom tycker vi att våra läsare är sköna killar, som gillar att hitta på nya, intressanta saker och som har full koll på det mesta.

Om du sedan tolkar det som att man är ett djur för att man kollar in en tjej som sitter i en kassa och har en urringad tröja på sig, då är det upp till dig. Tanken med filmen har aldrig varit att nedvärdera det manliga släktet. Kom igen nu – det är väl allmänt vedertaget sedan hundratals år tillbaka att män älskar vackra kvinnor.

Du skriver även att vi påstår att vi vet hur män tänker. Jag önskar att du hade rätt, då skulle vi förmodligen ha en miljon läsare varje månad. Dessvärre är det ju inte så. Däremot försöker vi vara så breda som möjligt. Skriva om de tuffaste teknikprylarna, senaste modet, filmerna och musiken samt presentera de mest intressanta dokumenten och, just det, de vackraste kvinnorna.

Det handlar inte alls bara om, citat: ”wow liksom. Sex och våld, hundra procent underhållning”. Den artikeln du syftar på när det handlar om våld är intervjun med bästa kompisen till Columbine-mördarna. I mina ögon är det en otroligt intressant artikel.

När du syftar på sex är det självklart systrarna Graaf som står i skottgluggen. Men bilderna är snarare vackra och sensuella än sexiga och kvinnoförnedrande.

Jag föreslår följande. I fortsättningen så gör vi den tidning som vi tror att våra läsare vill köpa. De som inte gillar den väljer en annan tidning eller skiter i att köpa en över huvud taget. Punkt! Frid och fröjd.

Tobias Wickström , Man & chefredaktör FHM

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt