Debatt

Det är bönderna som attackerar oss, LRF

Replik från Michelle Berghäll i debatten om aktivisters våld mot bönder

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Det finns många falska anklagelser i artiklarna som skrivits om oss, som att djurrättsaktivister skulle använda våld och skicka dödshot. Aktivister har däremot använt sig av självförsvar när de själva har blivit attackerade, skriver debattören.
Det finns många falska anklagelser i artiklarna som skrivits om oss, som att djurrättsaktivister skulle använda våld och skicka dödshot. Aktivister har däremot använt sig av självförsvar när de själva har blivit attackerade, skriver debattören.

DEBATT

DEBATT. Vi blir fler och fler som inser att dessa industrier som använder sig av djur för att tjäna pengar inte är etiskt försvarbara. Att använda sig av andras kroppar och död för att livnära sig känns förlegat och vi djurrättsaktivister vill ha en värld utan onödigt lidande för både djur och människor.

Folk blir lurade att tro att djuren lever på ett föredömligt vis eftersom en förskönande bild visas upp på tv och på reklampelare. Det finns därför personer som är måna om att visa upp hur det verkligen ser ut för allmänheten – därav de manifestationer och protester som förekommer.

Det finns många falska anklagelser i artiklarna som skrivits om oss, som att djurrättsaktivister skulle använda våld och skicka dödshot. Aktivister har däremot använt sig av självförsvar när de själva har blivit attackerade. Det finns många film- och bildbevis på detta.

Jag är själv uppvuxen på gård med djur och har stått många bönder nära och skulle förmodligen också blivit frustrerad om jag då mött någon som säger just det som jag själv gör i dag. Ingen vill pekas ut som någon som gör djur illa och man rättfärdigar det som pågår genom normer och traditioner.

Djurrättsrörelsen arbetar för avskaffandet av detta våld som pågår mot oskyldiga.

Aktivister skulle aldrig stå bakom fysiska attacker eller hot till barn utan detta påstås av LRF för att kunna upprätthålla den fasad som funnits länge av att djuren villigt ger oss sina ägg, sin mjölk och sina barn.

Självklart vill man se skärpta lagar så att man kan få fortsätta med sina oetiska verksamheter ifred. Allt vi gör är för djurens skull. Vi vinner absolut ingenting själva på detta. Tvärtom är det väldigt dränerande att kämpa för en värld som inte utnyttjar andra när det finns så många omkring en som bestämt ska fortsätta att stödja massproduktionen och dödandet av djur.


Michelle Berghäll, djurrättsaktivist i föreningen Mjölksanningen


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Djurskydd

LÄS VIDARE

Artikeln är en replik på: ”Vi bönder attackeras – och polisen blundar”

ÄMNEN I ARTIKELN

Djurskydd

LRF, Lantbrukarnas riksförbund