ÅSIKT

Ett samarbeta med SD är inte aktuellt

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Replik från Moderaterna om regeringsmakten

Foto: Sverige behöver en ny alliansregering och därför söker vi väljarnas förtroende tillsammans med  allianspartierna. Det är inte aktuellt att samarbeta med Sverigedemokraterna, skriver Jessica Polfjärd, gruppledare i riksdagen (M) i en replik till sin socialdemokratiske kollega Tomas Eneroth.

REPLIK. Tomas Eneroths artikel visar att det är tydligt att Socialdemokraterna enbart är inriktade på att behålla regeringsmakten, inte vad de vill använda den till. Det är en nöjd regering som fokuserar på taktik och spel samtidigt som de är oförmögna att lösa samhällsproblem.

Upp emot motsvarande en miljon människor i Sverige befinner sig i utanförskap. Det finns skolor där inte ens hälften av eleverna klarar kunskapskraven. Otryggheten är nära i landets utanförskapsområden.

Sverige behöver en ny alliansregering och därför söker vi väljarnas förtroende tillsammans med  allianspartierna. Det är inte aktuellt att samarbeta med Sverigedemokraterna.

Alliansens besked är att vi kommer rösta nej till Stefan Löfven som statsminister efter nästa val. Den bästa garanten för att byta ut Löfven kommer att vara en röst på Moderaterna och Alliansen. Alla andra regeringsalternativ vore sämre och skulle innebära mindre av nödvändiga reformer.

Hur andra partier röstar är upp till dem och deras ansvar. Det är samma besked som Stefan Löfven ger. Det vet Tomas Eneroth.

Till skillnad mot Socialdemokraterna anser vi däremot att det är väljarna som ska avgöra hur förutsättningarna för att bilda regering ser ut. Att Löfven inte tänker avgå ens om Alliansen blir större än de rödgröna partierna är anmärkningsvärt. Sveriges väljare ska kunna räkna med att deras röst har betydelse.

Vi arbetar för att Alliansen ska få så stort väljarstöd som möjligt. I ett oklart parlamentariskt läge kommer vi att ta ansvar. Men den bästa regeringen för Sverige är en ny alliansregering.

Jessica Polfjärd, gruppledare i riksdagen (M)

Häng med i debatten och kommentera artikeln – följ Aftonbladet Debatt på Facebook.