ÅSIKT

Förbjuden kärlek!

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
Foto: JOACHIM LUNDGREN
Ramsis Assal.

Av Gud är ja skapad av Gud blir ja tagen ?

Ja är en människa precis som dig.

Ja har ett hjärta en hjärna och en kropp.

Precis som dig.

Ja känner glädje, sorg lycka å smärta.

Precis som dig.

Vi båda vaknar för att leva och sover för att vila.

Oavsett nationalitet.

För mig är människan som ett klädesplagg, vi finns i olika färger, olika storlekar, olika märken och på olika ställen. Färg-en står för vårt pigment, storleken för vår längd å bredd, märket för vår karaktär å de olika ställena för våra länder. Aldrig har jag hört att en färg ger bättre kvalité, utan det handlar om märke å tillverkare. Märket är varje människas karaktär och är det inte märken vi går efter när vi handlar. Men varför gör vi inte det med människor också, att gå efter karaktär å inte färg.

I min kropp finns ett hjärta fullt av kärlek, respekt, strävan och hopp. Men det räcker inte för att ja ska få den ja älskar för att ja råkar ha fel ursprung å det e nåt ja aldrig kan ändra. Och ja vet att hur många som helst har nekats sin kärlek på grund av sin nationalitet.

Vad har min nation med mig att göra, den bestämmer inte över mitt hjärta utan det mesta handlar om uppfostran.

Varför e det så, har vi inte lärt oss något än, men en sak hoppas ja att de som växt upp i ett mångkulturellt ställe som Sverige kommer att lära sina barn att färg inte avgör vad som döljer sig på insidan. För mig är det ironi att bedöma någon efter ursprung.

Det sårar mig djupt att ja ej accepteras av den mamma vars dotter ja vill dela mitt liv med. Tyvärr så kan ja inte ändra ras för min ras kallas för mänskligheten. Och ska vi se långt tillbaka så är vi alla från samma ursprung.

Av Gud e ja skapad av Gud blir ja tagen precis som dig, så vad är skillnaden på oss?

Ingenting!

Ramsis Assal (student 20 år)

ARTIKELN HANDLAR OM